Zwembad De Vrolijkheid spetterend geopend

Foto: Openingshandeling tijdens opening Zwembad De Vrolijkheid

Zwembad De Vrolijkheid, het nieuwe hoofdbad in Zwolle, is vandaag officieel geopend. Roy Pellikaan, directeur van Pellikaan Bouwbedrijf b.v., Robert Nieland, operationeel manager van Optisport Exploitaties b.v. en burgemeester Henk Jan Meijer zetten gezamenlijk een spetterende watershow in werking. De synchroonzwemmers van Swol 1894 waren vervolgens de eersten die het water in mochten om er een prachtige show te geven.

Foto: Watershow tijdens opening Zwembad De Vrolijkheid

Aanstaande zaterdag kan het publiek voor het eerst het zwembad van binnen bekijken tijdens de open dag. Vanaf zondag kunnen bezoekers hun eerste duik nemen en is het bad open voor recreatief zwemmen. Na de herfstvakantie starten de zwemlessen en de activiteiten voor alle doelgroepen en nemen de verenigingen hun intrek in het nieuwe zwembad.

Foto: Wedstrijdbad Zwembad De Vrolijkheid

Vervanging van Aa-bad en Hanzebad


Zwembad De Vrolijkheid is gebouwd ter vervanging van het Aa-bad en het Hanzebad, omdat deze niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Naast het hoofdbad komt er een satellietbad met twee instructiebaden en een therapiebad op de campus van Hogeschool Windesheim en een instructiebad van Akwaak zwemschool in Stadshagen.

Zolang het zwembad op Windesheim nog niet gereed is, blijven het therapiebad en (in beperkte mate) het wedstrijdbad in het Hanzebad nog in gebruik. Op den duur wordt dit zwembad echter, net als het Aa-bad, gesloten en gesloopt.

Foto: Recreatiebad Zwembad De Vrolijkheid

Vele mogelijkheden voor alle doelgroepen


Zwembad De Vrolijkheid biedt zwemactiviteiten op maat voor alle doelgroepen en kent vele mogelijkheden: twee wedstrijdbaden (waarvan één met beweegbare bodem en duikplanken), een instructiebad (met beweegbare bodem), een recreatiebad met glijbaan, whirlpools, wildwaterkreek, klimmuur, een peuterbad en zonnebanken.

Ook beschikt het zwembad over een basic fitness ruimte. Uiteraard is er ook de
gelegenheid voor een lekker kopje koffie of een
versnapering in de horeca.

Uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen


Het nieuwe zwembad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het college van B&W heeft bij de aanbesteding een hogere waarde toegekend aan het thema milieu en duurzaamheid dan volgens de wet voldoende is. Dit niveau is bereikt met een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van isolatie, energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Dat maakt Zwembad De Vrolijkheid tot één van de meest duurzame zwembaden van Nederland.

De provincie Overijssel heeft voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen een subsidiebijdrage verstrekt.

Bouw en exploitatie


Zwembad De Vrolijkheid is ontworpen en gebouwd door Pellikaan Bouwbedrijf b.v.. De exploitatie van het nieuwe zwembad is in handen van Optisport Exploitaties b.v..