Accountmanager Innovatie MKB

Dienstverband Tijdelijk voor 1 jaar, 32-36 uur per week
Werk-/denkniveau HBO+/WO
Afdeling Ruimte & Economie
Vacaturehouder Godelieve Wijffels, tel.nr.  038-4983104
Salaris Max. € 5.067,-
Sluitingsdatum 14 februari 2020

Economische topregio

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 128.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s.

Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad. Een stad die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. Een stad waar iedereen meedoet en iedereen ertoe doet.

Zó doen we dat in Zwolle.

Dit ga je doen

Innovatiekracht is een belangrijk fundament voor gezonde bedrijven. Het MKB heeft hier niet altijd de (financiële) middelen en mensen voor. Innoveren is wel mogelijk door slimme samenwerkingsverbanden aan te gaan. De Zwolse economie wil het MKB, startende ondernemingen en startups hierin ondersteunen. Als ambassadeur van het MKB stimuleer jij innovatie door  bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en onze innovatieclusters met elkaar te verbinden.

Je werkt nauw samen met collega’s, waaronder de sector-accountmanager Nieuwe Economie die strategische vraagstukken oppakt bij onze innovatieclusters, zoals Polymer Science park (PSP), het Health Innovation park (HIP), het Innovatiekwartier in de Spoorzone, de Climate Campus en de Enexis Campus.

Jij begrijpt ondernemers

Je kent de MKB-sector in Zwolle, hun behoeften en innovatieopgaven. Daardoor weet je relevante netwerken samen te stellen, waar de juiste mensen elkaar ontmoeten. Ze wisselen kennis en kunde uit, stellen R&D, testproductiefaciliteiten of kapitaal ter beschikking, doen gezamenlijk subsidieaanvragen, verkennen markten en smeden joint ventures.

Voor innovatieve startups bied jij de randvoorwaarden, zodat ze meer kansen krijgen om hun dromen waar te maken.

Bij alles wat je doet, houd je de Zwolse opgaven in je achterhoofd. Je verbindt economie en technologie aan sociale, ruimtelijke, culturele en milieuopgaven en vraagstukken.

Dit ben jij

Je hebt een HBO+ of academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding bedrijfskunde, commerciële economie, bedrijfseconomie of marketing & sales.

Door een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, waar je onder meer als accountmanager hebt gewerkt, spreek je de taal van de (startende) ondernemer. Je begrijpt de uitdagingen die op zijn pad komen, signaleert kansen en bedreigingen en verbindt zowel op inhoud als op relatie. In een mum van tijd kom je tot een overeenkomst over doelen en een plan van aanpak om deze doelen te bereiken.

Binnen onze gemeentelijke organisatie ben je de stem van het MKB. Je vindt snel de weg naar collega’s, hebt inzicht in besluitvormingsprocessen en weet hoe de ambtelijke en bestuurlijke organisatie zich tot elkaar verhouden. In elk gremium beweeg je soepel door krachtenvelden en weet je de juiste toon aan te slaan.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.067,- (maximum functieschaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Afdelingshoofd Ruimte & Economie, Godelieve Wijffels: ‘Ik nodig je graag uit om je visie op deze nieuwe baan binnen Zwolle met ons te delen, 038-4983104, secretariaat.zwre@zwolle.nl .’

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 26 februari a.s. ’s middags.

Solliciteren kun je alleen via onderstaande button.

solliciteer direct