Spoorcafé 15 november

De term 'stedelijk gebied' neemt binnen de plannen voor de Spoorzone een belangrijke plek in. Wat kan dit betekenen in termen van extra bebouwing en het beter verbinden van Hanzeland en de Spoorzone met de rest van de stad? Daar gaat het Spoorcafé van 15 november over. Aanvang 19.30 uur. Het Spoorcafé vindt deze keer plaats bij RAWspace (Willemsvaart 21a).

15nov

Willem Hein Schenk van De Zwarte Hond, een ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw, heeft van de gemeente Zwolle de opdracht gekregen om te onderzoeken hoe verstedelijking in de Spoorzone eruit kan komen te zien in termen van kwaliteit, extra bebouwing, nieuwe verbindingen en menging van wonen, werken en leren. Tijdens het Spoorcafé licht Willem Hein Schenk het voorstel van De Zwarte Hond toe.

Wat wenst u voor het gebied en ziet u dat terug in dit voorstel? Voegt het voldoende kwaliteit toe aan uw leef-, leer- of werkomgeving? Neemt de levendigheid en veiligheid toe? Dit toetsen we tijdens het Spoorcafé graag bij u, zodat De Zwarte Hond haar voorstel kan verbeteren en verfijnen.

Dit Spoorcafé vindt plaats in RAWspace, het atelier van kunstenaar Ronald Westerhuis. Hier kunt u tot en met 19 november de expositie ‘Baltische Zielen’ bewonderen. In deze expositie geven elf hedendaagse kunstenaars uit Estland, Letland en Litouwen met hun schilderijen, sculpturen en foto’s een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. Om 19.00 uur, voorafgaand aan het Spoorcafé, bent u van harte welkom voor een exclusieve rondleiding door Daiva Balvers. Zij stelde de expositie samen.

Elke derde woensdag van de maand bent u van harte welkom bij het Spoorcafé. Het Spoorcafé wordt mede georganiseerd door Club Cele. Voor meer informatie, kijk op www.zwolle.nl/spoorzone.

Het maandelijkse Spoorcafé is dé plek bij uitstek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Het Spoorcafé wordt mede georganiseerd door Club Cele.