Spoorcafé 27 maart

Dit Spoorcafé staat in het teken van gebiedsontwikkeling. De initiatiefnemers van Perron038 en Kattegat Wonen én Bouwkunde studenten van Windesheim vertellen over hun plannen en ideeën om bij te dragen aan een aantrekkelijker woon-, werk- en verblijfsgebied. Aanvang 19.30 uur bij Brainz (Lübeckplein 68).

27mrt

De ambitie van de samenwerkende partners in de Spoorzone is om van Hanzeland en de Spoorzone een gebied te maken waar mensen elkaar graag ontmoeten, waar wat te beleven is en waar je je verbonden voelt met de mensen om je heen, met de stad en met de rest van Nederland. Een gebied waar je niet alleen maar doorheen gaat op weg naar school of werk, maar waar het ook leuk is om te verblijven.

Perron038

Marius Woldberg van Perron038 neemt u mee in de stand van zaken om de creatieve en innovatieve maakindustrie opnieuw een plek te geven in de Zwolse Spoorzone. Een circa 2.000 m2 grote industriële hal op het Wärtsilä terrein wordt hiervoor omgebouwd tot een open innovatieplek waar ondernemers, onderwijs en overheid nauw met elkaar optrekken. Later dit jaar opent Perron038 haar deuren.

Kattegat Wonen

Semoira Stomp, een van de bewoners van de containers aan de Oostzeelaan, vertelt over het initiatief van Kattegat Wonen. De containers worden op termijn gesloopt. Aan de huidige bewoners is gevraagd mee te denken hoe de nieuwe plek er uit moet komen te zien. Semoira vertelt over de ideeën en over de bijeenkomsten die Kattegat Wonen organiseert om met andere belangstellenden invulling te geven aan een nieuwe manier waarbij wonen, werken en leven samen komen. Ook u kunt meedenken en meedoen!

Bouwkunde studenten Windesheim

Studenten Bouwkunde van Hogeschool Windesheim hebben ook ideeën over het duurzaam transformeren van het gebied. Zij krijgen ieder jaar een fictieve opdracht om een gebouw in de Spoorzone te transformeren. Deze keer betreft het 'De Smaragd' aan de Noordzeelaan. De studenten kregen de fictieve opdracht om dit gebouw te transformeren van kantoor naar een woonfunctie. Zij lichten tijdens het Spoorcafé hun ideeën en ontwerp toe.