Groene vingers? Neem een jeugdtuin

In Zwolle zijn drie jeugdtuinen waar kinderen tussen de 9 en 11 jaar onder begeleiding na schooltijd kunnen tuinieren. De jongeren leren hoe ze op een milieuvriendelijke manier groenten en bloemen kweken. De oogst gaat mee naar huis. Het tuinseizoen loopt van begin april tot begin oktober.

Aanmelden

Aanmelden voor de jeugdtuin kan tot en met 24 maart 2017 via www.rova.nl/jeugdtuinen. Alleen kinderen tussen de 9 en 11 jaar mogen zich aanmelden! Let op: vol is vol. Uiterlijk 31 maart krijgt uw kind te horen of er een tuintje beschikbaar is. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Wim Dekker van ROVA via telefoonnummer 038-4273777.

Start

Op donderdag 6 april 2017 start het seizoen van de jeugdtuinen. De bijdrage voor een heel seizoen tuinieren is €  7,50. Tuingereedschap is op de tuin aanwezig. Ook wordt gezorgd voor de zaden en de plantjes.

Vrijwilligers gezocht

Hoeveel kinderen er mee kunnen doen, hangt af van het aantal vrijwilligers. Vindt u het leuk om een groepje kinderen te begeleiden? Of kent u iemand die dat leuk lijkt? Aanmelden kan dan ook via www.rova.nl/jeugdtuinen.