Openingstijden bewaakte fietsenstallingen en AFAC aangepast

Openingstijden bewaakte fietsenstallingen en AFAC aangepast

In het Zwolse stadshart maken veel fietsers gebruik van de gratis bewaakte fietsenstallingen. De verscherpte maatregelen van de Rijksoverheid om de snelle verspreiding van het coronavirus Covid-19 te beperken hebben gevolgen voor de opening van de fietsenstallingen en AFAC Zwolle.  

De fietsenstallingen Meerminneplein en Rodetorenplein blijven toegankelijk voor bezoekers aan de Zwolse binnenstad om de fiets gratis te parkeren. Deze stallingen zijn de komende periode niet meer bewaakt.

De fietsenstalling Gasthuisplein blijft open. Deze stalling is de komende periode alleen bereikbaar via de naast gelegen rijwielzaak Fiets-ID. Dit houdt in dat de stalling alleen toegankelijk is tijdens de openingstijden van de fietswinkel.

De inpandige fietsenstalling aan de Pletterstraat -die normaal op vrijdag en zaterdag geopend is- blijft de komende tijd gesloten.

AFAC Zwolle aan de Derk Buismanstraat 23 is de komende periode voor bezoekers geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. De fietsen die bij het station langer dan twee weken gestald staan de zogenaamde weesfietsen worden de komende periode niet verwijderd. De fietswrakken en hinderlijk geparkeerde fietsen worden zoals gebruikelijk wel verwijderd door AFAC.