Beperkte hoeveelheid tuinzakken beschikbaar in Zwolle

Beperkte hoeveelheid tuinzakken beschikbaar in Zwolle

ROVA biedt in Zwolle de mogelijkheid tuinafval aan huis op te laten halen door middel van tuinzakken. Door de landelijke maatregelen tegen het coronavirus merken we dat veel inwoners thuis zijn. Dit in combinatie met het ontluikende voorjaar zorgt ervoor dat mensen in de tuin aan het werk gaan. Hierdoor is de vraag naar tuinzakken enorm toegenomen. 

Zorgvuldig omgaan met bezetting

Het bezorgen en ophalen van de tuinzakken is mensenwerk. ROVA probeert haar dienstverlening op normale wijze uit te voeren. Hiervoor is het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met onze bezetting. Wij kiezen ervoor om, ondanks de extra vraag, geen extra routes voor tuinzakken te rijden. Zo kunnen we onze gebruikelijke dienstverlening, als het legen van containers, zo lang mogelijk door laten gaan. 

Eerst afspraak inplannen

Dit betekent voor u dat de periode tussen het plannen van een afspraak om tuinzakken te laten bezorgen en op te laten halen langer kan duren dan u van ons gewend bent. Wij adviseren u eerst een afspraak in te plannen voordat u in de tuin aan het werk gaat. Zo voorkomt u dat u onnodig lang met uw tuinafval blijft zitten. Als alternatief kunt u uw tuinafval naar ons milieubrengstation brengen.