Deense delegatie bezoekt Zwolle

Deense delegatie bezoekt Zwolle

Een 40-koppige Deense delegatie brengt woensdag 13 en donderdag 14 september 2017 een bezoek aan Zwolle en de IJssel-Vechtdelta. Het zijn vertegenwoordigers van Deense gemeenten, waterschappen, universiteiten, advies- en architectenbureaus en installatie- en andere bedrijven. Zij zijn nieuwsgierig hoe we in Zwolle en de IJssel-Vechtdelta omgaan met water en weersextremen in stad en delta in het licht van de klimaatverandering. Het Netherlands Water Partnership is medeorganisator van het bezoek en heeft Zwolle gevraagd om de Denen te ontvangen.

Kennis uitwisselen

Doel van het bezoek is kennis uit te wisselen hoe we als Zwolle en de IJssel-Vechtdelta-partners bezig zijn met innovatieve manieren van geïntegreerd watermanagement en overstromingsrisico’s. Hoe we onze governance ontwikkelen, hoe we programmeren en wat onze implementatiemethoden zijn voor klimaatadaptatie. 

Ook de Denen zijn volop bezig met klimaatadaptatie. De partners van de IJssel-Vechtdelta (gemeente Zwolle, Waterschap Drents Overijsselse Delta en provincie Overijssel) en de Climate Campus partners zijn daarom ook erg benieuwd naar de Deense visies, best practices en verhalen. Het bezoek staat dan ook in het teken van uitwisseling en mogelijk internationaal samenwerken.

Programma

Avond
Uitwisseling met de Climate Campus partners met oog op verdere kennismaking en netwerken en mogelijke spinoff.

Ochtend
Ontvangst door wethouder Michiel van Willigen, presentaties van partners en vervolgens excursie per boot langs klimaatprojecten en naar de Vreugdehoeve voor Westenholte project Ruimte voor de Rivier.

Meer informatie

Er is een website die meer informatie geeft over hoe Zwolle en de IJssel-Vechtdelta inspelen op extreme weersomstandigheden en stijging van de zeespiegel: www.climate-campus.nl. De site is Engelstalig.