Doe mee en word de Groenste Straat

Doe mee en word de Groenste Straat

Woont u in een buurt die wel wat extra groen kan gebruiken in de straat, tuin of balkon? Kijk deze dagen dan uit naar een envelop van de gemeente met een flyer ‘Groenmakers Zwolle’ en een zakje vergeet-mij-nietjes. We delen ze uit in buurten met veel verharding, als aanmoediging om mee te doen met de prijsvraag voor de Groenste Straat van Overijssel.

De provincie organiseert een prijsvraag voor de Groenste Straat van Overijssel, waarmee je 20.000 euro kunt winnen voor je straat. Je kunt je daarvoor aanmelden - met minimaal vier buren - tot 1 januari 2019 via www.jijenoverijssel.nl/groenstestraat 

Doe mee en win een gratis workshop

Per gemeente wordt één straat uitgeloot die mee kan doen met de prijsvraag van de provincie. Het zou heel jammer zijn als andere straten in Zwolle dan niet aan de slag gaan. De gemeente Zwolle wil de vergroening in buurten met veel tegels en beton extra stimuleren. Daarom gaan we het initiatief van de Groenste Straat versterken en straten die worden uitgeloot toch helpen vergroenen. Alle straten uit Zwolle die zich aanmelden voor de prijsvraag dingen automatisch mee naar een van de gratis workshops 'Aan de slag met groen in je eigen straat'. Daarmee maakt u kans op praktische ondersteuning bij een groene make-over van de straat, tuinen of balkons. Zo wordt de straat leuker, gezonder en is beter voorbereid op klimaatverandering!

skyline Zwolle op spons

Lees hier verder voor meer inspiratie en voorbeelden van straten in Zwolle die al groener zijn.

Herkent u dit?

  • In mijn straat is nog weinig groen.
  • De meeste voortuinen en/of achtertuinen in onze straat zijn betegeld; afgelopen zomer hadden we last van de hitte.
  • In mijn straat is ruimte voor geveltuintjes en groen in boomspiegels.
  • Het bitumen op mijn schuurtje is aan vervanging toe. Zal ik nu een groendak aanschaffen? Want dat is langer houdbaar en geeft verkoeling en meer rendement van zonnepanelen.
  • Ik wist niet dat groen op balkons ook helpt om te verkoelen in een droge, hete zomer.  

Meedoen is gemakkelijk, u kunt zich aanmelden via www.jijenoverijssel.nl/groenstestraat