Groep 8 van CBS het Carillon ontbijt met wethouder van Willigen in stadhuis

Groep 8 van CBS het Carillon ontbijt met wethouder van Willigen in stadhuis

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ongeveer een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 25.00 basisscholen, vindt ook elk jaar een ontbijt in het stadhuis plaats. Dit jaar ontving wethouder Michiel van Willigen van gezondheidsbeleid de leerlingen van groep 8 van basisschool het Carillon uit Holtenbroek om samen een ontbijtje te nuttigen.

Zwolle doet net als in zo’n 275 andere Nederlandse gemeenten mee aan het schoolontbijt. In het stadhuis schoven de kinderen en de wethouder samen aan de ontbijttafel aan. Zo geven ze het goede voorbeeld.

Gemeente Zwolle doet graag mee aan het Nationaal Schoolontbijt omdat het past binnen de aanpak van Zwolle Gezonde Stad. Zwolle Gezonde stad zet in op het verder verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Zwolle door het stimuleren van een gezonde leefstijl, een gezonde omgeving en gezonde zorg. Een gezond ontbijt levert hieraan een belangrijke bijdrage. Het ontbijt geeft namelijk 10 tot 15% van de energie en voedingsstoffen die men dagelijks nodig heeft.

Gezond ontbijten is geen kunst!

Wethouder Michiel van Willigen betaalde symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrachten met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort. Kinderpostzegels ondersteunt daarom ook een project met verjaardagsfeestjes voor de héle klas, waarbij kinderen spelenderwijs leren dat het leuk is dat iedereen anders is.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.