Help de overheid gaat digitaal. Word Digisterker!

Help de overheid gaat digitaal. Word Digisterker!

Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig via internet. Ook over uw belasting, kinderbijslag en pensioen kunt u vrijwel alleen nog maar digitaal berichten ontvangen en versturen. Dat hoeft geen probleem te zijn als u weet wat u moet doen. De cursus Digisterker helpt daarbij, in januari 2019 start een nieuwe cursus waar u zich nu voor op kan geven.

De cursus omvat 3 dagdelen en wordt gegeven op maandagochtenden 14 en 28 januari en 4 februari 2019 van 10.00-12.00 uur bij Stadkamer Centrum aan de 7 Alleetjes. De cursus is gratis, voor het werkboek en koffie/thee wordt 7,50 Euro gevraagd. Iedereen die kan omgaan met de computer én een e-mailadres heeft, kan zich voor de cursus telefonisch opgeven bij Stadkamer. Ook kunt u mailen naar medialab@stadkamer.nl. U hoeft geen lid van Stadkamer te zijn.

Veilig overheidsdiensten gebruiken

De gemeente Zwolle organiseert in samenwerking met Stadkamer de cursus Digisterker om  deelnemers te leren hoe ze veilig overheidsdiensten via internet moeten gebruiken. Daarnaast wordt er geholpen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening.