Luister mee met belevingsvlucht Lelystad op 30 mei

Luister mee met belevingsvlucht Lelystad op 30 mei

Woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht. Deze vlucht is bedoeld om bewoners onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving te laten ervaren.

Het vliegtuig, een Boeing 737-800 van Transavia, vliegt die middag alle verschillende routes van en naar Lelystad één keer. Dit betekent dat het vliegtuig meerdere malen Zwolle passeert.   

Meeluisteren

De wijkverenigingen van Stadshagen, Aa-landen en Berkum en de gemeente Zwolle zullen zelf aan de rand van de wijk meeluisteren als de belevingsvlucht voorbij komt en eventuele vragen beantwoorden van wijkbewoners.

15.45 – 16.05 uur          Berkum, Lorentzlaan (uiterwaard, nabij kinderboerderij)

16.35 – 16.55 uur         Stadshagen, Scholtensteeg (achter Esso Stadshagen) & kruising Oude Wetering/Hasselterweg

17.10 – 17.30 uur         Aa-landen, hoek Rijnlaan / Kolksteeg

18.00 – 18.20 uur         Stadshagen, kruising Oude Wetering / Hasselterweg

Belevingsvlucht zelf volgen

Wilt u de vlucht mee beleven? Dat kan ook gewoon thuis, in de tuin of voor de deur. Iedereen kan in de eigen omgeving op www.belevingsvlucht.nl  de vlucht ‘real time’ volgen via Flightradar24. Op 30 mei vindt u daar een link waarmee de website van Flightradar24 wordt geladen en het vliegtuig van de belevingsvlucht automatisch gefilterd is van alle andere vliegtuigen. U kunt ook de app van Flightradar24 gebruiken om de vlucht te volgen. Het nummer van de belevingsvlucht is HV051 (callsign TRA51).

Tijdens en kort na de belevingsvlucht kunt u zelf uw ervaringen doorgeven via de website van de belevingsvlucht.

Meer informatie over de belevingsvlucht, route en vliegtijden vindt u op www.belevingsvlucht.nl