Mooi Schoon bedankt inwoners van Zwolle

Mooi Schoon bedankt inwoners van Zwolle

Op zaterdagmiddag 12 oktober2019  organiseert het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA van 13:00 tot 17:30 uur De Middag van Mooi Schoon bij Infocentrum IJssel Den Nul in de gemeente Olst-Wijhe. Een inspirerende middag voor iedereen die zich inzet om zwerfvuil te voorkomen of op te ruimen. Ook mensen die zich nog niet inzetten maar wel geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom.

Schone wereld

Zonder zwerfvuil is onze wereld zoveel mooier, gezonder en veiliger. Een schone, gezonde en veilige wereld draagt bij aan het leefplezier en aan een mooie natuur.

Actieve inwoners

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich inzetten om zwerfvuil te voorkomen of op te ruimen. Zo deden in Zwolle in 2018 zo'n 1.250 enthousiaste mensen mee aan 40 opruimacties. En 1.890 schoolkinderen ruimden, in de Week van Mooi Schoon, zwerfvuil op. Een aantal mensen raapt af en toe wat zwerfvuil op tijdens een rondje wandelen, of het uitlaten van de hond.

De Middag van Mooi Schoon

Het doel van de Middag van Mooi Schoon is om al die mensen, die gaan voor een mooie en schone omgeving, te inspireren en de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten en daarnaast om hen te bedanken. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zwerfvuil zijn van harte welkom. Er is een vrijblijvend en voor jong en oud geschikt programma met tal van workshops, sprekers, activiteiten en inspirerende voorbeelden. En vanzelfsprekend een lekker hapje en drankje. De Middag vindt plaats bij Infocentrum IJssel Den Nul in de gemeente Olst-Wijhe. Er rijden pendelbussen vanaf het treinstation naar de locatie.

Gratis, goed bereikbaar en aanmelden

Meer informatie over het programma en de routebeschrijving vind je op www.mooi-schoon.nl/12oktober. In verband met de organisatie is het fijn als je je van te voren aanmeldt. Dat kan via de aanmeldknop op www.mooi-schoon.nl/12oktober.