Ook tegenbetoging bij moskee verboden

De tegenbetoging die moslimorganisatie Oemmah Nederland eerder deze week aankondigde in reactie op de betoging van Pegida bij de moskee aan de Luttekeweg in Zwolle is niet toegestaan. Dat heeft burgemeester Peter Snijders in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland vandaag laten weten aan de organisatoren van de tegenbetoging.

Pegida kondigde aan op vrijdag 24 april een betoging te houden tegen de uitzondering voor religieuze bijeenkomsten in de coronacrisis. De voorzitter van de Veiligheidsregio, Peter Snijders, besloot deze week die betoging te verbieden.

Moslimorganisatie Oemmah Nederland meldde dat ze in reactie op de aankondiging van Pegida een tegenbetoging wilde organiseren bij de moskee aan de Luttekeweg. Oemmah heeft de melding van de tegenbetoging niet ingetrokken, ook niet toen bekend werd dat de betoging van Pegida verboden werd. Daarom besloot de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland vandaag het zekere voor het onzekere te nemen en ook deze betoging te verbieden in het belang van de bescherming van de gezondheid.

Ook Anti-Fascistische Actie Noord had gemeld een tegenbetoging te zullen houden in Zwolle, maar besloot daarvan af te zien nadat duidelijk werd dat de betoging van Pegida niet wordt toegestaan.