Op weg naar een Rookvrije generatie in Zwolle

Op weg naar een Rookvrije generatie in Zwolle

Steeds meer Zwolse zorgorganisaties, bedrijven en scholen worden rookvrij. Ook veel verenigingen in Zwolle doen mee. Sportvereniging ZAC won daarvoor al de Rookvrije generatie Award. De eerste Rookvrije kinderboerderij was in Park Weezenlanden. Samen zijn we op weg naar een rookvrije generatie. Doet u ook mee?

Een sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Maar zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken. Bij een gezonde en veilige omgeving voor kinderen horen ook rookvrije speelplekken. Voorbeelden van deze speelplekken zijn speeltuinen, kinderboerderijen, buitenzwembaden en scoutingterreinen.

Is uw locatie rookvrij of gedeeltelijk rookvrij? Laat dat dan zien op https://rookvrijegeneratie.nl/zij-zijn-op-weg/. Zo stimuleert u anderen mee te doen.

Een rookvrije sportvereniging, kinderboerderij of speeltuin draagt bij aan een Rookvrije Generatie. Wilt u ook meewerken aan de Rookvrije generatie en/of heeft u vragen? Wordt uw accommodatie binnenkort rookvrij en wilt u gebruik maken van een spandoek voor extra attentiewaarde? Neem contact op met Dion Reijnen van SportService Zwolle, d.reijnen@sportservicezwolle.nl,  06-20 47 18 06.