Regenboog festival Zwolle 18 oktober

Op 18 oktober a.s. organiseren gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Deltioncollege, COC Zwolle, Natuurlijk Samen en Artikel 1 Overijssel het Regenboog festival. Dit festival, dat precies één week na Coming -Out Day plaatsvindt, staat geheel in het teken van diversiteit. Iedereen die geïnteresseerd is, of beroepsmatig met dit thema te maken heeft, is van harte uitgenodigd.

Bezoekers kunnen tijdens het festival deelnemen aan verschillende workshops over religie & LHBTI, Sport & LHBTI, Roze Ouderen en veiligheid & LHBTI. Politicoloog en jongste opniniemaker van Nederland Mounir Samuel is de dagvoorzitter.   

Op het festival wordt de film Anders vertoond, nadien volgt een gesprek met de regisseur  Reinout Hellenthal. De film gaat over een jongen van het platteland die worstelt met zijn seksuele geaardheid. Anders is inmiddels bekroond met vele internationale prijzen.  

Programma

12.15 uur Inloop met lunch

13.00 uur Plenaire opening door Bert Beun (voorzitter College van Bestuur Deltion). Regenboogvisie van Andries Heidema (Commissaris van de Koning) en Klaas Sloots (wethouder gemeente Zwolle).

13.45 uur Pauze

14.10 uur Eerste ronde workshops

15:00 uur Tweede ronde workshops

16:00 uur Vertoning van de film “Anders” en gesprek met regisseur Reinout Hellenthal

16.45 uur Plenair delen, leren en afsluiten en overhandiging van handreiking Natuurlijk Samen voor Veilige Wijken voor gemeenten en bewoners 

17.15 uur borrel

Aanmelden

Aanmelden kon tot uiterlijk 12 oktober a.s.