Stadsfestival Zwolle krijgt munten van gerecycled zwerfvuil

Stadsfestival Zwolle krijgt munten van gerecycled zwerfvuil

Vanmorgen kreeg wethouder Michiel van Willigen het eerste festivalmuntje voor het Stadsfestival Zwolle aangeboden. Het is niet zomaar een festivalmunt, maar een munt die met een speciale pers gemaakt wordt van zwerfval.

Daarmee heeft het Stadsfestival Zwolle een primeur en is het het eerste festival in ons land dat een eigen, zelf gemaakt duurzaam betaalmiddel heeft.

Initiatief

Het initiatief voor deze munt van gerecycled plastic is komt van Gooitske Zijlstra, die samen met Ferna Jalink (Green PAC iLab), Peter Ankersmit (Trending Industries)en Peter-Bas Schelling (Schelling Services) dit 'Plastic Fantastic' concept bedacht en uitvoerde: van het maken van de machine tot het vinden van partners om dit project financieel mogelijk te maken.

Plastic Straat

In een zeer kort tijdsbestek is een idee omgetoverd tot een geweldig project op het Stadsfestival, waar iedere inwoner van Zwolle aan kan deelnemen. Op het Stadsfestival kan iedereen zien hoe de muntjes gemaakt worden in de Plastic Straat.

Plastic Vissen

Er worden nog vrijwilligers gezocht om voorafgaand aan het festival te helpen met het verzamelen van afval. Op woensdagmiddag 30 augustus kunnen jong en oud helpen bij het Stadsjutten en Plastic Vissen in de Stadsgracht. De muntjes worden na het festival weer verwerkt om er een ander gerecycled plastic product van te maken.

Lees meer over het Plastic Vissen, de Plastic Straat en het volledige programma van het Stadsfestival op www.stadsfestival.nl.