Verlegging Kroesenallee

De gemeente Zwolle heeft onderzocht hoe de Kroesenallee om de kern van Wijthmen heen gelegd kan worden. Voor de bewoners van Wijthmen is een bijeenkomst geweest over de nieuwbouw en de aanpassing van de Kroesenallee op donderdag 28 februari 2019.

De projectontwikkelaars Kreator Projecten uit Zwolle en Loostad Vastgoedontwikkeling (VolkerWessels) uit Apeldoorn hebben de mogelijkheden onderzocht voor een haalbaar plan voor woningbouw op de locatie nabij het Kulturhus in Wijthmen. Zij hebben deze avond een toelichting op het schetsontwerp van het stedenbouwkundig plan en op de doortrekking van de Kroesenallee.

PDFPresentatie Dorpsplan Wijthmen Woningbouw en Kroesenallee.pdf

PDFPresentatie Dorpsplan woningbouw en Kroesenallee 2.pdf

Bewoners hebben hun reacties en opmerkingen kunnen geven op de plannen.

Wethouder Ed Anker op Twitter: "Wijthmen heeft lang moeten wachten, maar vanavond hebben de bouwers Kreator en Loostad dan eindelijk schetsen van het dorpsplan kunnen laten zien. Bijna negen jaar nadat het dorp zelf initiatief nam voor een uitbreidingsplan. Blij en ook opgelucht dat we hier nu staan."

De wegwerkzaamheden staan gepland voor eind 2019.

Artikel Stentor 1 maart 2019

PDFVerslag bijeenkomst Wijthmen 28 februari 2019.pdf

Dorpsplan Wijthmen

De omlegging van de weg vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpsplan Wijthmen dat in 2011 samen met de inwoners is opgesteld. Om deze wens van de inwoners zeven jaren na datum te toetsen is er een enquête gehouden onder bewoners van Wijthmen en Herfte. Een ruime meerderheid (83%) heeft aangegeven nog steeds achter het voorstel te staan om de Kroesenallee te verleggen.

N35

De nieuwe N35 is in gebruik genomen. De weg is verbreed, een deel is verlegd en heeft een nieuwe aansluiting met de Kroesenallee gekregen door de aanleg van een viaduct met op- en afritten.

Beslisnota raad inpassingsstudie omgelegde kroesenallee bij Wijthmen