Peperbus in september aantal dagen dicht wegens onderhoud

In september is de Peperbus een aantal dagen gesloten voor bezoekers in verband met onderhoud in de toren. De toren is gesloten van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september en van maandag 23 tot en met vrijdag 28 september.

Er wordt dan gewerkt aan de stalen klokkenstoel in de toren. De klokkenstoel is de stellage waaraan de klokken zijn opgehangen. Tijdens het werk in de Peperbus van 23 tot en met 28 september luiden de klokken niet en speelt het carillon niet.

Het concert op het carillon van de Peperbus op 20 september ter gelegenheid van de Zwolse Beiaardmaand, gaat wel gewoon door.

Ook in oktober en november wordt er gewerkt aan de klokken en het carillon. Tijdens deze activiteiten, die duren van 14 oktober tot en met 29 november, speelt het carillon niet. De Peperbus kan deze periode tijdens de standaard openingstijden wel gewoon bezocht worden.

Het onderhoud

Delen van het carillon en onderdelen van de klokken worden in week 42 uit elkaar gehaald en daarna in de klokkengieterij van de Koninklijke Eijsbouts in Asten gecontroleerd en zonodig hersteld. Vanaf week 45 worden de nagekeken onderdelen weer in de Peperbus in elkaar gezet. Als alles volgens planning verloopt is het onderhoud 29 november klaar.