Verschrikkelijke tegenslag voor IJsbeeldenfestival

Verschrikkelijke tegenslag voor IJsbeeldenfestival

'Een verschrikkelijke tegenslag voor dit prachtige evenement, maar we zijn vooral opgelucht dat er zich geen persoonlijke ongevallen hebben voorgedaan.' Aldus reageert wethouder René de Heer (evenementen) op de gedeeltelijke instorting van de tent van het Nederlands IJsbeelden Festival naast de IJsselhallen.

Wethouder De Heer ging dinsdagmiddag poolshoogte nemen bij de tent die onder de zware last van sneeuw was ingestort. Hij was onder de indruk. Op dat moment was er nog sprake van een ultieme poging om het festival alsnog door te laten gaan. Inmiddels is duidelijk dat het IJsbeeldenfestival definitief niet door kan gaan. 

"We wisten dat het moeilijk was, maar we hadden nog een beetje hoop dat het festival de deuren voor het publiek zou kunnen openen. Dat is jammer genoeg niet mogelijk en dat is in de eerste plaats een enorme domper voor de organisatie, maar ook voor alle ijskunstenaars. Zij zijn uit binnen- en buitenland naar Zwolle gekomen en waren al weken bezig met het maken van de ijs- en sneeuwbeelden. Daarnaast is het uiteraard ook een enorme teleurstelling voor de stad en alle bezoekers die zich al verheugd hadden op het festival. Ook zonder het IJsbeeldenfestival is het nog steeds de moeite waard om naar Zwolle te komen, de stad is prachtig aangekleed met de nieuwe sfeerverlichting en Winters Zwolle biedt allerlei winteractiviteiten voor groot en klein. Ik wens de organisatie van het festival veel sterkte met deze enorme tegenslag; wij gaan daarover binnenkort uitgebreider met hen in gesprek."