Werkzaamheden aan kunstwerk Swol aan Stationsweg en blauwe lijn op Stationsplein

Werkzaamheden aan kunstwerk Swol aan Stationsweg en blauwe lijn op Stationsplein

Het kunstwerk Swol aan de Stationsweg en de bijbehorende blauwe lijn op het Stationsplein worden tussen maandag 6 en dinsdag 14 mei verwijderd.

Het kunstwerk is onderdeel van Portal, de Zwolse kunstroute van het station naar de binnenstad. Het Swol met de blauwe lijn gaat tijdelijk naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer, en komt terug op het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg. De gemeente Zwolle wil uiteindelijk het kunstwerk samenvoegen met de nieuwe inrichting van het Stationsplein en de Stationsweg.

Werkzaamheden

Maandag 6 mei en dinsdag 7 mei wordt Swol uitgegraven en losgekoppeld van de elektra. Een extra lange vrachtwagen vervoert Swol op woensdag 8 mei naar Zoetermeer. Tijdens het hijsen regelen verkeersregelaars het verkeer.

Woensdag 8 mei en donderdag 9 mei verwijdert een aannemer de mantelbuizen en wordt het gat van Swol gedicht en opnieuw bestraat. Tijdens deze periode wordt ook de blauwe lijn eruit gehaald en getransporteerd naar de werkplaats. De bestrating wordt hersteld.

Portal: magische kunstroute van station naar binnenstad

Portal is het kunstwerk van Ram Katzir, Chaja Hertog en Nir Nadler voor de looproute van het station naar de binnenstad van Zwolle. Met Portal  heeft Zwolle een aansprekend kunstwerk van hoge artistieke kwaliteit, dat een spannende bijdrage levert aan de looproute van het station naar de binnenstad.

De route heeft internationale allure en een blijvende toegevoegde waarde voor de stad. De hele kunstroute kan vanuit verschillende richtingen ervaren worden en is ontworpen zonder begin of einde. De route is op 23 januari 2016 geopend. Meer informatie over de kunstroute staat op portalzwolle.nu en over de nieuwe inrichting van het Stationsplein en Stationsweg staat op zwolle.nl/stationspleinnoord.