Zwolle gaat spetteren tijdens opening zomerkermis

Zwolle gaat spetteren tijdens opening zomerkermis

Zwolle is van vrijdag 9 augustus tot en met zondag 18 augustus 2018 het bruisende decor voor de Zomerkermis. Tien dagen met veel gezelligheid en amusement. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 9 augustus om 15.00 uur op het Rodetorenplein door wethouder William Dogger.  

Spetterende startsein

Het programma start om 15.00 uur met een spetterende Blobjump onder leiding van Vincent van Leth, bekend als de Vermakelaar. Wethouder William Dogger zal het startsein geven voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug bij het Rodetorenplein.

Deelnemen

Deelnemen aan deze unieke belevenis kan door u in te schrijven via http://blobjump.nl/inschrijven. Er kan slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen (maximaal 30 personen). Daarnaast zijn er mooie prijzen voor de meest originele sprongen. Meer informatie vindt u op www.blobjump.nl. De voorwaarden voor deelname aan de Blobjump zijn te vinden op www.zwolle.nl/zomerkermis

Blobjump

Blobjump is een vrolijke mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Nabij de brug bij het Rodetorenplein komt een immens luchtkussen te liggen. Hierop gaat u liggen. Vervolgens wordt u gelanceerd door iemand van de organisatie, die vanaf de brug op datzelfde kussen springt. Het gaat er uiteindelijk om hoe ludiek mogelijk er wordt gesprongen. Het is een sportief en vooral ook hilarisch moment.

Prikkelarme kermis

Op dinsdag 13 augustus  van 14.00 tot 16.00 uur wordt er voor de eerste keer een prikkelarme kermis gehouden. Er zijn dan geen lichteffecten en het geluid gaat uit. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen, ook genieten van de kermis. En net als voorgaande jaren is er op zondag 18 augustus een familiedag en op maandag 12 augustus de Eurodag! 

Golden Ticket

Ook dit jaar ligt er op een locatie ergens op het kermisterrein een Golden Ticket verstopt. Aanwijzingen waar de Golden Ticket verstopt ligt, worden via Facebookpagina ‘ZwolseZomerkermis’ gegeven. Met de Golden Ticket kan men gratis deelnemen aan verschillende kermisattracties.

Gevarieerd aanbod

De kermis kent een gevarieerd aanbod attracties en een mooi omlijstend programma. Voor het kermisnieuws, het omlijstend programma, de attracties, de familiedag en de plattegrond, houdt u natuurlijk onze Facebook pagina ZwolseZomerkermis in de gaten. De kermis is bedoeld voor jong en oud en dit is ook terug te zien in alle activiteiten die tijdens de kermis plaatsvinden en de diverse attracties die een plek vinden in Zwolle.

Verkeersmaatregelen

Vanaf 5 augustus tot en met vrijdagochtend 9 augustus wordt de kermis opgebouwd. Op 19 en 20 augustus wordt de kermis afgebouwd en wordt het kermisterrein opgeruimd en schoongemaakt.

  • Verkeer binnenstad: Van 5 tot en met 20 augustus moet het verkeer komend vanaf de Blijmarkt rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. Via de Goudsteeg en Bloemendalstraat is het mogelijk om de Sassenstraat (rijrichting alleen het centrum uit) te bereiken;
  • Buslijnen 2 en 3: Buslijnen 2 en 3 van Syntus/ Keolis rijden niet via Jufferenwal-Rodetorenplein-Buitenkant, maar via Pannekoekendijk- Burgemeester Roelenweg/ Schuttevaerkade en omgekeerd. Deze omleiding geldt van 5 tot en met 20 augustus. Bezoekers kunnen de centrumhalte Katwolderplein aan de Pannekoekendijk gebruiken. Dit is de halte voor alle stads- en streeklijnen, die  op korte loopafstand van de binnenstad ligt;
  • Taxistandplaatsen: Taxi’s kunnen vanaf 18.00 uur hun klanten ophalen en afzetten aan de Potgietersingel. Daar zijn tijdelijk de taxistandplaatsen. Uitzondering is tijdens het Stratenfestival (16 augustus). Dan zijn de taxistandplaatsen op de Kamperpoorterbrug en aan Groot Wezenland, vlakbij het Kerkbrugje.

Markt op vrijdag en zaterdag

Tijdens de Zomerkermis is de markt op vrijdag 9 en 16 augustus en zaterdag 10 en 17 augustus op de Oude Vismarkt, het Gasthuisplein en de straten er omheen. Deze straten zijn dan afgesloten voor het verkeer.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.zwolle.nl/zomerkermis. De site wordt regelmatig ge-update.