Zwolle genomineerd voor de titel 'Meest Toegankelijke Gemeente'

Zwolle genomineerd voor de titel 'Meest Toegankelijke Gemeente'

Zwolle maakt kans op de titel 'Meest Toegankelijke Gemeente'. Wethouder Ed Anker is blij met deze nominatie.

Wethouder Ed Anker:

'Wij zijn als college enorm vereerd met onze top 5 notering bij de verkiezing voor de ‘Meest Toegankelijke Gemeente 2018’. Het laat zien dat onze inwoners vinden dat wij op de goede weg zijn met het toegankelijk maken en houden van onze stad. Dit past bij de ambitie van Zwolle om een gastvrije stad te zijn voor iedereen.

Gastvrijheid betekent dat we ons bijvoorbeeld inzetten voor een toegankelijke openbare ruimte en gebouwen en dat we uitgaan van inclusief beleid. En dat doen we niet alleen, want bij het maken en uitvoeren van onze plannen trekken we op met partijen in de stad en belangenorganisaties zoals de Stichting Toegankelijk Zwolle. Daarbij delen we kennis en pakken we onderwerpen gezamenlijk op. Onze stadsergonoom heeft daarbij een rol als aanjager en verbinder.

In Zwolle vinden we het daarbij vooral belangrijk dat we ook echt dingen doen. Een voorbeeld hiervan is de website die we gebouwd hebben, waar ontwerpers en uitvoerders richtlijnen kunnen vinden voor een toegankelijke openbare ruimte; toegankelijkestad.zwolle.nl . Bewoners kunnen de website gebruiken om verbeterpunten voor toegankelijkheid in de openbare ruimte door te geven. Als gemeente gaan we dan met deze meldingen aan de slag.

We hebben al veel gedaan, maar we zijn nog niet klaar! Want uiteindelijk willen wij DE meest toegankelijke gemeente van Nederland worden! Onze derde plek bij de verkiezing betekent nader onderzoek en dus nog meer informatie waarmee we de toegankelijkheid van onze stad voor mensen met én zonder beperking op een hoger niveau kunnen brengen'