Collega laat wilde dieren uit in de stad.

fiets iconAdviseur (actieve) mobiliteit

We staan aan de vooravond van een grote mobiliteitstransitie. Want we willen Zwolle, een stad die sterk groeit, nog aantrekkelijker en leefbaarder maken. Verkeer is een van de aandachtspunten. Dankzij jouw passie en enthousiasme voor actieve mobiliteit schakelen we een tandje bij naar de volgende versnelling. Jij bent het aanspreekpunt voor en trekker van het thema 'voetganger en fiets'.

Vacature kenmerken
Dienstverband / uren per weekTijdelijk voor een jaar met uitzicht op vast / 28 - 36 uur per week 
Werk- en denkniveauHbo/academisch 
Salarismax. € 5.247,-- (schaal 10) bruto per maand bij 36 uur
AfdelingLeefomgeving en mobiliteit
VacaturehouderLykle Bruinsma

De afdeling

De adviseurs van de afdeling Leefomgeving en Mobiliteit leveren expertise voor beleid, projecten en programma’s, zoals klimaatadaptie, energie(transitie), mobiliteit, parkeren, milieuplanologie, bodem & ondergrond, afvalbeheer en dierenwelzijn. 

We werken samen aan oplossingen en zien kansen en mogelijkheden voor ruimtelijke opgaven en beleid. Samenwerking zoeken we ook met onze opdrachtgevers en partners in de stad. 

De afdeling bestaat uit ongeveer 40 vaste medewerkers en een flexibele schil. Jij maakt deel uit van het team mobiliteit en parkeren.

 Onze uitdaging, jouw uitdaging

We staan aan de vooravond van een grote mobiliteitstransitie. Want we willen Zwolle, een stad die sterk groeit, nog aantrekkelijker en leefbaarder maken. Verkeer is een van de aandachtspunten. 

We zetten onder meer in op actieve mobiliteit, zoals lopen en fietsen. Hierdoor creëren we ruimte voor groen en ontspanning en worden mensen gestimuleerd om meer te bewegen. Een win-win situatie. Dankzij jouw passie en enthousiasme voor actieve mobiliteit schakelen we een tandje bij naar de volgende versnelling.

Dit ga je doen

Onze opgave voor mobiliteit hebben we verdeeld in thema’s. Jij bent het aanspreekpunt voor en trekker van het thema ‘voetganger en fiets’. Samen met onze partners geef je de Zwolse aanpak verder vorm en stimuleer je samenwerking en innovatie. 

Zwolle heeft wereldwijd het hoogste percentage fietsgebruik. ‘Stappen en trappen’ staat hoog op de publieke agenda. Er gebeurt dus al veel op dit gebied. Hoe leuk is het om het boegbeeld van zo’n bijzondere thema te zijn! 

In beweging

De afdeling is in ontwikkeling. Wellicht ga je in de toekomst ook met andere thema’s aan de slag. Daarom is het belangrijk dat je mobiel bent en je makkelijk beweegt in verschillende rollen. 

Je voelt je bijvoorbeeld thuis in de rol van kennishouder die zich op termijn ontwikkelt tot expert. En als adviseur die verder kijkt dan mobiliteit en totale gebiedsontwikkelingen overziet. Maar ook als aanjager van actieve mobiliteit en ambassadeur die het onderwerp de ereplaats geeft die het verdient. Je bent de motor (of zelfs leider) van interessante (innovatie)projecten, zoals het optimaliseren van het voetganger- en fietsnetwerk, het stimuleren van fietsgebruik, fietsparkeren in hubs en slimme oplossingen voor fietsers en voetgangers. En je bent betrokken bij interessante programma’s, zoals  het Europese MegaBITS dat het aantal fietskilometers in de stad wil verhogen en de CO2-uitstoot wil verlagen. Never a dull moment.

Je mantra

Je mantra is ‘integraal en doeltreffend’. Bij alles wat je doet, kijk je naar de impact en het rendement van thema’s die spelen binnen het bredere mobiliteitsdomein én daarbuiten. Je spart met collega’s van alle afdelingen en stakeholders uit de stad en de regio. 

Waarom Zwolle?

Je houdt je bezig met een actueel thema en bent betrokken bij de integrale gebiedsontwikkeling van de stad en de regio. Wat jij doet, gaan onze inwoners voelen én zien in de stad. 

Je ontmoet veel interessante mensen en bouwt een indrukwekkend netwerk op, waar je een leven lang plezier van hebt. In Zwolle krijg je ruimte om je ideeën in de praktijk te brengen. Er wordt naar je geluisterd en je wordt gewaardeerd. 

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academische opleiding (bijvoorbeeld mobiliteit of verkeerskunde) en affiniteit met actieve mobiliteit. Misschien ben je toe aan een tweede baan of al gepokt en gemazeld in het vak. Je bent in ieder geval geen groentje. Overheidservaring is niet persé nodig, maar je begrijpt wel hoe de hazen lopen in een politiekgevoelige organisatie. 

Jij bent een vrije geest die vraagstukken op een creatieve manier benadert én op een originele en praktische manier je doelen bereikt. Je inzichten en goed afgewogen adviezen presenteer je met passie en overtuiging. Of je nu aan tafel zit met collega’s van alle afdelingen, het bestuur, de regio, het Rijk of Europa. Dankzij je communicatieve skills, enthousiasme en prettige persoonlijkheid verbind je mensen die volop met je mee denken en doen.  

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.317,-- (minimum aanloopschaal 9) tot maximaal € 5.247,- (maximum functieschaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. 

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. Daarin zijn we flexibel en dat ben jij dus ook. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Ons Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Je werkt minimaal 28 tot 36 uur. Je start bij ons met een jaarcontract, uiteraard met de bedoeling om je daarna een vast dienstverband te geven. In samenspraak ontdekken we waarom jij en de gemeente Zwolle blijvend bij elkaar passen.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. 

We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt. 

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Ook als je minder wilt werken dan 28 uur per week komen we graag in contact. Het gaat ons vooral om je inzet en inbreng. Bel, app of mail met Daniël Uenk, ambtelijk opdrachtgever, 06- 11 58 55 20, d.uenk@zwolle.nl

Solliciteren

We hebben geen uiterste reactie termijn. Heb je interesse? Wacht dan zeker niet te lang met reageren. We nemen dan snel contact met je op. Bij de ultieme match sluiten we de vacature. Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatieknop.