Een medewerker van de gemeente Zwolle graaft met een schep in een digitale wereld.

Adviseur civiele techniek (senior)

Bekijk jij vraagstukken van alle kanten, waardoor je met verrassende mogelijkheden komt, overzie je consequenties en heb je een reëel beeld van de uitvoerbaarheid?

Dienstverband / uren per week Vast / 36 uur 
Werk- en denkniveau HBO+ / WO
Salaris max. € 6.103,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Civiel en Groen
Vacaturehouder Oebele Jansma

Dit is Zwolle

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

De afdeling Civiel en Groen bestaat uit een team adviseurs en een team werkvoorbereiders. Wij

leveren expertise voor de inrichting van de openbare ruimte: wegen, water, groen, ecologie, recreatie, riolering, ondergrondse infrastructuur, verlichting en onderliggende contracten ten behoeve van de aanbesteding.

De civiele adviseurs adviseren in een breed werkveld en in verschillende fasen van projecten. Denk aan het opstellen van randvoorwaarden bij de start en ruimtelijke en technische ontwerpen in een latere fase. Uiteraard adviseren we met een integrale bril, waarbij transitie-opgaven zoals klimaatadaptatie, energietransitie en circulaire economie altijd een rol spelen. Dit is het ‘nieuwe normaal’ in Zwolle en vraagt om vooruit denken bij elk vraagstuk.

Interessante ontwikkelingen

De verwachting is dat de stad de komende 20 jaar een schaalsprong zal maken naar 160.000 tot 180.000 inwoners. Dit betekent dat er meer woningen en voorzieningen binnen en buiten de stad worden ontwikkeld. Steeds vaker starten particuliere initiatiefnemers ruimtelijke projecten. Dit moedigen wij aan, want we gaan voor een vergaande samenwerking met de stad.

Belangrijke projecten zijn Stadshagen, Spoorzone en centrumgebied, Voorsterpoort en Hessenpoort.

Onze stad groeit sterk, maar wij hechten ook veel waarde aan ‘buitengeluk’.

Dit doe jij

Als doorgewinterde adviseur vertegenwoordig je het civieltechnische vakgebied in de volle breedte. Zwolle biedt uitdagingen op elk vlak, zoals acteren op ruimtelijke technische thema’s die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van onze stad. Klimaatadaptatie, energietransitie en circulariteit staan bij elk project op de agenda. Dit is nodig om onze stad in de gewenste richting te laten ontwikkelen en leefbaar te houden voor onze inwoners.

Conceptdenker

Jij kunt boven de materie hangen, rode draden zien en in concepten denken. Neem bijvoorbeeld de hoofdafvoer van water uit Salland, een gebied van ongeveer 50.000 ha. De waterloop (een kanaal) watert via de Zwolse stadsgrachten af op het Zwarte Water. Al dat water komt dus door en langs onze stad. Dankzij je helikopterview zie je welke onderdelen je in de stad zou moeten aanpassen om Zwolle minder kwetsbaar te maken voor wateroverlast. Je voorstellen vertaal je in concrete bouwstenen voor de beleidsmakers van Ruimte en Economie.

Jij weet hoe je watersystemen kunt combineren met ruimtelijke ontwikkelingen in de stad. En daardoor sla je slimme bruggen tussen de technische ruimtelijke inrichting en beleid en vice versa.

Van strategie naar concrete maatregelen

Je adviezen zijn gericht op de lange en korte termijn, te begrijpen op elk niveau én zowel strategisch, tactisch als operationeel uitvoerbaar. Bij elk advies zie jij het resultaat in de stad al helemaal voor je, zodat je dit beeldend en goed onderbouwd kan presenteren.

Je geeft onder meer strategisch advies over de vertaling van het Deltaprogramma ruimtelijke adaptatie en de Omgevingsvisie naar gebiedsontwikkelingen en projecten. Vaak stuit je op (grote) tegengestelde belangen die de technische inhoud overstijgen. Dit belangenspel maakt je werk complex, maar dat vind je juist een meerwaarde van je baan.

Als het nodig is, zet je (uitgebreide) onderzoeken op om data te krijgen. Gegevens die nodig zijn voor het definiëren van concrete maatregelen voor een klimaatbestendige stad.

Waarom Zwolle?

Je hebt een passie voor water en ziet Zwolle (en omgeving) als één grote uitdaging. Je wilt écht betrokken zijn, zien wat je werk voor resultaat oplevert en met de eer strijken! Het is fijn om samen te werken met professionals, waarmee je op elk moment kunt sparren. Jij krijgt de ruimte om te doen wat je goed vindt en een cruciale bijdrage te leveren aan de stad.

Dit ben jij

Je hebt een academische opleiding Civiele Techniek of na je Hbo aanvullende opleidingen gevolgd. Deze stevige en cruciale functie vereist veel ervaring. Jij vertelt ons graag wat je hebt gedaan op dit vlak. Niet alleen qua technische inhoud, maar ook qua relationele interactie met verschillende partijen. Misschien was je projectmanager op operationeel en tactisch niveau en ben je doorgegroeid naar strategisch manager en adviseur voor complexe vraagstukken. Heb je kennis van en ervaring met het Deltaprogramma en klimaatadaptatie? Dan zijn we helemaal blij.  

Je bent een slimme denker, praktische doener en creatieve oplosser. Vraagstukken bekijk je van alle kanten, waardoor je vaak met verrassende mogelijkheden op de proppen komt. Daarmee weet je collega’s en partners in de stad en in de regio te inspireren. Je overziet consequenties aan de voorkant en hebt dan al een reëel beeld van de uitvoerbaarheid.

Je danst makkelijk tussen de schalen, verstaat de taal van andere disciplines en doorziet een web van belangen. Je adviezen presenteer je net zo helder aan leken als aan professionals vanuit een strategisch, tactisch en operationeel perspectief. Ook weet je in te schatten of je adviezen bestuurlijk gezien haalbaar zijn. We kunnen eigenlijk niet wachten tot je er bent.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.103,-- (maximum schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.

Meer weten?

Laat weten wat je kunt en wat je wilt. Oebele Jansma, afdelingshoofd Civiel en Groen, spart graag met je over het vak. Hij is bereikbaar op 038 – 498 2438, o.jansma@zwolle.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

Deze vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat er een geschikte kandidaat is kunnen we besluiten de vacature offline te zetten.

Solliciteer direct

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2022 Gemeente Zwolle