Collega's ontwijken papier dat naar hen toe wordt gegooid.

default iconAdviseur Energie

Zwolle wil in 2050 compleet van het aardgas af. We maken flinke stappen, maar hebben ook nog veel te doen. De stip op de horizon lonkt en jij bent gedreven om daar naartoe te werken. Je adviseert over energie(neutrale) maatregelen, oplossingen en eisen voor complex ruimtelijk beleid en voor complexe ruimtelijke projecten.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

Jaarcontract, met intentie voor vast dienstverband / 32 - 36 uur per week

Werk- en denkniveau

Hbo / Academisch

Salaris

max. € 5.725,-- bruto per maand bij 36 uur (schaal 11)

Afdeling

Leefomgeving en Mobiliteit

Vacaturehouder

André van de Kraats

Sluitingsdatum

-

De afdeling

De adviseurs van de afdeling Leefomgeving en Mobiliteit leveren expertise voor beleid, projecten en programma’s, zoals klimaatadaptie, energie(transitie), mobiliteit, parkeren, milieuplanologie, bodem & ondergrond, afvalbeheer en dierenwelzijn. 
Alle vakgebieden werken en denken samen aan oplossingen, kansen en mogelijkheden voor ruimtelijke opgaven en beleid. Die samenwerking zoeken we ook met onze opdrachtgevers en partners in de stad. De afdeling bestaat uit ongeveer 40 vaste medewerkers en een flexibele schil. Jij maakt deel uit van het team Leefomgeving en het programmateam Energietransitie.

De uitdaging

Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Het is onze missie om deze brede welvaart te behouden en daarom zijn klimaat en energie leidende principes bij onze (grote) ruimtelijke projecten. Bijvoorbeeld bij de uitbreiding van de woonwijk Stadshagen, de gebiedsontwikkelingen (of transformatie van) de Spoorzone en Holtenbroek.

Dit ga je doen

Zwolle wil in 2050 compleet van het aardgas af. We maken flinke stappen, maar hebben ook nog veel te doen. De stip op de horizon lonkt en jij bent gedreven om daar naartoe te werken. 
Je adviseert over energie(neutrale) maatregelen, oplossingen en eisen voor complex ruimtelijk beleid en voor complexe ruimtelijke projecten. Samen met je drie collega-adviseurs energie spar je over het vak en gebruik je elkaars expertise. 

Verbinder tussen E-team & projecten

Alle adviseurs energie zijn onderdeel van de afdeling Leefomgeving. Jij bent daarnaast ook lid van het team Energietransitie en de belangrijke verbinder tussen het E-team en multidisciplinaire projecten voor gebiedsontwikkelingen. Het is fijn dat je een goed overzicht hebt en naar het totaal kijkt. Je analyseert energie-opgaven voor het desbetreffende project én ziet  ‘meekoppel-kansen’ voor overige projecten. 
Je adviezen geef je op tactisch en operationeel niveau. ‘s Ochtends praat je met de wethouder en overleg je met het E-team over strategisch beleid rondom een warmteplan. ‘s Middags spar je met een projectontwikkelaar over de voor- en nadelen van een specifiek energiesysteem en ’s avonds vertel je een boeiend verhaal over energietransitie op een bewonersbijeenkomst. Op elk niveau weet jij zaken goed uit te leggen en mensen te inspireren.

Wat zou je doen als het jouw huis was?

Het aardgasvrij maken van wijken is een technische, organisatorische en communicatieve puzzel. Wat is het beste alternatief voor gas? Wat betekent de transitie voor Zwolle als gemeenschap en voor de individuele bewoners? Je beseft heel goed dat je nogal wat van mensen vraagt. 
Alle kanten van het ‘vak’ vind je interessant. Je verzamelt graag meningen van bewoners en ideeën van collega’s (alle beleidsterreinen). Er is geen ontwikkeling of trend die je mist. En je ontrafelt met plezier de nieuwe, ingewikkelde Warmtewet. Uiteraard heb je ook veel contact met externe partijen, zoals netwerkbeheerders en projectontwikkelaars. Dankzij al deze input kom je tot verrassend, creatieve inzichten en maak je gedragen en haalbaar beleid.

Waarom Zwolle?

In Zwolle is de energietransitie volop in gang. Onze stad, die de trotse titel 'Solar City' kreeg, legt de lat hoog om duurzame doelstellingen te realiseren. 
Energietransitie heeft een hoge urgentie en is diep geworteld in de stad. Veel Zwollenaren plaatsen zonnepanelen of schaffen een elektrische auto aan. Bedrijven zijn met elkaar in gesprek hoe ze gezamenlijk schone energie kunnen opwekken. Jij krijgt de kans om je stempel op deze groene revolutie te drukken.  

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academische opleiding en minimaal drie jaar ervaring op het gebied van milieu, energie en/of warmte. Overheidservaring is niet persé nodig, maar je begrijpt wel hoe het werkt in een politiekgevoelige organisatie. Je kunt nog zo goed in je vak zijn; je adviezen moeten landen bij onze organisatie en het bestuur. Om een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn, heb je bovendien voldoende technische expertise nodig van (collectieve) energiesystemen. 
Energieneutraal is nog niet de norm. Je kunt partijen dus niets verplichten. Dankzij je uitstekende inlevingsvermogen, communicatieve skills, enthousiasme en prettige persoonlijkheid krijg je mensen in beweging. Je bent een vrije geest die vraagstukken op een praktische manier benadert én vaak originele oplossingen bedenkt. Je adviezen presenteer je met passie, zodat mensen mee willen denken en doen. 
Je draagt je kennis graag over aan anderen. Het is leuk dat je de bezielende buddy bent van Stan, onze junior energie adviseur. Bovenal heb jij de drive om van de Zwolse energietransitie een groot succes te maken.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.719,-- (minimum aanloopschaal 10A) tot maximaal € 5.725,- (maximum functieschaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.\
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadhuis of Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. 
Je werkt 32-36 uur en krijgt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.  

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. 
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel, mail of app voor meer informatie met André van de Kraats, afdelingshoofd Leefomgeving en Mobiliteit, 06 - 500 70 463, a.van.de.Kraats@zwolle.nl

Solliciteren

We hebben geen uiterste reactie termijn. Heb je interesse? Wacht dan niet te lang met reageren. Bij de ultieme match sluiten we de vacature. Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatieknop.

 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle