Helikopter landt op een plein in Zwolle.

auto iconAdviseur Parkeren

Ben jij ondernemend, energiek en sta je stevig in je schoenen, heb je affiniteit met procesverbeteringen en ICT en wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Zwolle?

Dienstverband / uren per week   Vast / 36 uur
Werk- en denkniveau

HBO

Salaris max. € 4.671,-- bruto per maand, bij een 36-urige werkweek
Afdeling Leefomgeving en Mobiliteit
Vacaturehouder André van de Kraats

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s.

Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. Een stad waar iedereen meedoet en iedereen ertoe doet. Zó doen we dat in Zwolle.

De afdeling

De adviseurs van de afdeling Leefomgeving en Mobiliteit leveren expertise voor beleid, projecten en programma’s over mobiliteit, parkeren, klimaatadaptatie, ruimtelijke planologie en milieu. Binnen het team van mobiliteit gaat het om circa 20 adviseurs.

Mobiliteit is in heel Nederland in transitie en zeker In Zwolle zijn er grote uitdagingen op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

De uitdagingen

Zwolle is het dynamische centrum stad van een groeiende regio. We doen het economisch goed, onze binnenstad bruist en de komende jaren worden er nog 10.000 woningen gebouwd. Op het gebied van verkeer en parkeren is Zwolle een bereikbare en gastvrije stad, een innovatieve en duurzame wereldfietsstad en een veilige en toegankelijke stad. Om die kracht te behouden én de groei mogelijk te maken zoeken we naar een goed evenwicht tussen bereikbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid. En dat is een hele uitdaging.

Veel van de ontwikkelingen spelen zich af in en rond het grotere centrumgebied. In de binnenstad, rond de Zwartewaterallee, aan het Zwartewater en in de Spoorzone en Hanzeland zijn we de komende jaren aan de slag met verdichting en  transformaties. Dat levert op stedelijk niveau allerlei boeiende vraagstukken op over parkeren in het licht van de geformuleerde ambities in onze Omgevingsvisie en Mobiliteitsvisie (onder meer MaaS, mobiliteitshubs, deelmobiliteit). Maar ook aan de randen om het centrum hebben en krijgen we te maken met toenemende parkeerdruk.

Dit ga je doen

Jij kijkt creatief naar parkeer- en mobiliteitsvraagstukken voor zowel de auto als de fiets. We zoeken een ondernemende en energieke collega die mee adviseert over parkeerbeleid zoals het uitbreiden van vergunning parkeren, maar ook voor het verbeteren van processen in de parkeerketen (van beleid tot en met handhaving) en de digitalisering hiervan. De opkomst van deelmobiliteit vraagt ook om meedenken en jouw advies.

Je draait mee in de hele parkeerketen, zoals het uitrollen van een Zwols laadpalennetwerk, het optimaliseren van de parkeerhandhaving en het toepassing van digitale technieken in het straat- en garage parkeren en parkeerhandhaving.

Landelijk zijn er allerlei ontwikkelingen en innovaties die een oplossing kunnen bieden voor vraagstukken die in Zwolle spelen.

Parkeervraagstukken zijn vaak complex, omdat er meer partijen zijn betrokken, tegengestelde belangen spelen en vaak ongefundeerde aannames worden gemaakt. Jij bent en ontwikkelt je tot een kritisch partner en stelt de juiste vragen om tot de beste oplossing te komen. Dat gaat niet altijd vanzelf, maar jij weet verschillen te overbruggen, samen oplossingen te vinden en dit uit te voeren.

Dit ben jij

Je hebt minimaal een HBO studie op het gebied van bijvoorbeeld ruimtelijke ontwikkeling - mobiliteit.  Daarnaast heb je affiniteit met procesverbeteringen en ICT. Je bent een ondernemende en energieke collega met oog voor de openbare ruimte in relatie tot mobiliteit en bereid daarin verder te specialiseren. Je bent een echte adviseur waar je mede laat leiden door onderbouwde feiten en juiste analyses. Je wilt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Zwolle. Van nature ben je communicatief, schrijfvaardig en goed in het werken in en het verbeteren van proces ketens. Je staat stevig in je schoenen, zowel inhoudelijk als in je rol als adviseur, je naasten kennen je als stabiel en integer, flexibel, analytisch en punctueel. Competenties als resultaatgericht, planmatig en omgevingsbewust zijn jou op het lijf geschreven.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 2.865,- (aanloopschaal 9) tot maximaal € 4.671,- (functieschaal 10) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.  

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid is er zicht op een vast dienstverband. 

Meer weten?

Bel, mail of app voor meer informatie met André van de Kraats, afdelingshoofd Leefomgeving en Mobiliteit, 06-500 70 463, a.van.de.Kraats@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.
Deze vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat de geschikte kandidaat is gevonden wordt deze gesloten. 

 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle