Adviseur subsidies

Dienstverband/uren 36 uur/week
Werk-/denkniveau HBO/WO
Afdeling Financiën
Vacaturehouder Manuela Lageweg, (038) 498 25 90, m.lageweg@zwolle.nl
Sluitingsdatum 15 december 2019
Salaris max. € 4.689,-

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 128.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Het Subsidieloket is het kenniscentrum voor alle subsidies van gemeente Zwolle. Het team van acht professionals ontvangt circa 600 aanvragen per jaar, waarmee een budget van ruim 100 miljoen euro is gemoeid. Voordat subsidies worden behandeld en verstrekt, toetsen wij deze aan beleid en wet- en regelgeving. Wij adviseren de organisatie bij het opstellen van nieuwe subsidieregelingen en het vertalen van gemeentedoelen naar subsidies. Verder beantwoorden we vragen van subsidierelaties en verstrekken we informatie over subsidiemogelijkheden.

 

Dit ga je doen

Vanuit zeer diverse organisaties en initiatieven komen aanvragen voor subsidies bij ons binnen. Eenvoudige en complexe aanvragen op het gebied van cultuur, beschermd wonen, maatschappelijke opvang, wijkactiviteiten, peuteropvang, monumenten , evenementen, maar ook economie, arbeidsmarkt, sport en onderwijs. Van een subsidie voor museum de Fundatie tot het bevrijdingsfestival en van een subsidie voor welzijnsorganisatie Travers tot een subsidie in het kader van de Human Capital agenda. Een samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs, UWV, vakbonden, Werkbedrijf Regio Zwolle, gemeenten en provincies met als doel te investeren in de ontwikkeling en opleiding van (potentiële) werknemers. Die verscheidenheid van aanvragen spreekt je aan.

 

Combinatie financieel en juridisch

Werken op het snijvlak van financiën en juridische wet- en regelgeving is jouw talent. Vanuit die expertise voer je gesprekken met aanvragers, beoordeel je aanvragen en maak je scherpe financiële analyses en heldere subsidieafspraken. Je houdt altijd overzicht en weet prioriteiten te stellen.

Binnen het team is iedereen verantwoordelijk voor de tijdige en zorgvuldige afhandeling van zijn ‘eigen’ subsidies, maar als het ‘financiële geweten van ons team’ help je collega’s graag met ingewikkelde, financiële vraagstukken. In tijden van piekbelasting bij je collega’s kun je bijspringen waar nodig.

 

Instrument om doelen te bereiken

Als schakel tussen beleid en uitvoering heb je veel contact met beleidsmedewerkers van alle afdelingen, het bestuur en externe partijen. Binnen de kaders van beleid en wet- en regelgeving denk je altijd in kansen. Subsidie is voor jou dan ook een belangrijk instrument om doelen te bereiken, zoals het versterken van het culturele klimaat, het stimuleren van een circulaire economie of het beschermen van cultureel erfgoed. Je kunt daarom vanuit jouw expertise verbinding met de beleidsinhoud leggen.

 

Ontwikkeling

Het team is in ontwikkeling. Wij willen ons sterker profileren binnen de organisatie. Jij weet hiervoor de juiste route te bewandelen en zet samen met het team het Subsidieloket als kenniscentrum stevig op de kaart.

 

Dit ben jij

Je hebt een financiële of juridische opleiding op HBO/WO niveau afgerond en ervaring met het verstrekken van subsidies. De wet- en regelgeving op het gebied van subsidies ken je door en door, maar je leest net zo makkelijk een begroting of jaarrekening.

Beleidsmedewerkers zoeken je graag op om te sparren over mogelijkheden en het bestuur kan vertrouwen op jouw adviezen. Je bent proactief en analytisch zeer sterk. Je vindt het leuk om collega’s te coachen en bent gedreven om het Subsidieloket verder te professionaliseren.

 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.689,- (schaal 10 A) bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. In dit bedrag is het vakantiegeld en een dertiende maand opgenomen. Daarnaast wordt er pensioen voor je opgebouwd.

 

Solliciteren

Solliciteren kun je tot 15 december 2019. De eerste gesprekken voeren wij graag op 18, 19 of 20 december.

 

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Neem contact op met Manuela Lageweg, sectiehoofd Subsidieloket, (038) 498 25 90, m.lageweg@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande link.

solliciteer direct