Adviseur Veiligheid en Leefbaarheid

Dienstverband / uren 36 uur per week, jaarcontract met intentie tot vast contract
Werk- denkniveau HBO werk- en denkniveau
Afdeling Fysieke Leefomgeving
Vacaturehouder Willy Visser, (038) 498 25 16, wa.visser@zwolle.nl
Salaris maximaal € 4.362,-
Sluitingsdatum 6 december 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 128.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Het team Veiligheid en Leefbaarheid realiseert onze integrale veiligheidsvisie met een diversiteit aan thema’s. Van preventie woninginbraken tot het voorkomen van radicalisering en het tegengaan van ondermijning. We voeren ook reguliere veiligheidstaken uit, zoals de coördinatie openbare orde en een goede voorbereiding op crisissituaties. De burgemeester wordt door ons ondersteund op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid.

Dit ga je doen

Jij coördineert onder meer de rampenbestrijding en crisisbeheersing door lokale teams samen te stellen en bestuurders en collega’s te faciliteren. Iedereen binnen de crisisorganisatie kan dan adequaat zijn werk doen.

Je hebt een prominente rol als eerste aanspreekpunt voor de Veiligheidsregio en een crisisfunctie binnen het regionaal team Bevolkingszorg, waar je verantwoordelijk bent voor de nazorg bij incidenten in de stad.  

Wij hebben een lokaal opleidings-, oefen- en trainingsprogramma voor collega’s binnen de gemeente. Als zich een crisis voordoet, hebben zij geleerd om alert te handelen. Jij bent hiervoor verantwoordelijk en verbetert het programma continu op basis van de ervaringen van deelnemers.

Rolvast

Je bent vaak op pad, want veiligheid en leefbaarheid is van ons allemaal. Voorkomen is beter dan genezen, dus voer je het gesprek hoe er maatregelen aan de voorkant getroffen kunnen worden.

Je coördineert de Keurmerken veilig ondernemen, bedrijventerreinen, winkelgebieden en veilig uitgaan. En overlegt regelmatig met inwoners, het bedrijfsleven en organisaties gericht op veiligheid. Daarbij hamer je op een gedeelde verantwoordelijkheid, waarbij jij rotsvast in je rol staat als vertegenwoordiger van de gemeente.

Projecten en gremia

Je leidt projecten, zoals ‘Weerbare maatschappij’ onderdeel van het programma Ondermijning. En voor preventie Woninginbraak stel je de communicatie jaaragenda op. Ook neem je deel aan een aantal gremia, zoals het Regionale Samenwerking Crisisbeheersing voor beleidsontwikkeling en twee begeleidingscommissies van opvanglocaties voor onder andere dak- en thuislozen.

Dit ben jij

Je hebt een HBO opleiding afgerond, bijvoorbeeld Integrale Veiligheidskunde en bij voorkeur een aantal jaren relevante werkervaring binnen het werkveld Veiligheid.

De thema’s waar jij je mee bezighoudt staan hoog op de publieke agenda. Jij beseft welke verantwoordelijkheden op je bord liggen en durft ze te nemen. Het is je vak en je voelt je gesteund door professionele collega’s en samenwerkende organisaties.

Veiligheid is een onderwerp met veel facetten en je raakt er nooit over uitgepraat. Daardoor maak je iedereen die het maar horen wil, enthousiast en bewust van de reële risico’s. Binnen Zwolle houd je de taken van crisisbeheersing levend en collega’s aangesloten.

Je bent een netwerker en verbinder. In de samenwerking met externe partijen houd je goed de rol van de gemeente vast. Je loopt warm voor actie, neemt graag deel aan de piketregeling en vindt het logisch dat er ook buiten kantooruren wordt gewerkt. Veiligheid is een dynamisch werkveld, waar taken veranderen en daarom heb je juist voor dit vak gekozen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 4.362,- (maximum functieschaal 10 ) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel of mail voor meer informatie met Willy Visser, Afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving, (038) 498 25 16, wa.visser@zwolle.nl.

Solliciteren kan alleen via onderstaande button.

solliciteer direct