Adviseur wonen met focus op gebiedsontwikkeling

Zwolle is een aantrekkelijke en inclusieve woon- en werkstad met passende woningen voor ieders budget. Met het bouwen van 10.000 huizen tot 2030 pakken wij het woningtekort aan voor elke inkomensklasse.Het Zwolse beleid voor Wonen is helder, maar hoe werken we dat uit voor elk specifiek gebied? Jij geeft antwoord op deze vraag. Je focus ligt op het realiseren van woningen in de gebieden die jij onder je hoede hebt.

Dienstverband / uren per week

Tijdelijk voor een jaar, met intentie tot vast / 32 - 36 uur

Werk- en denkniveau

Hbo / Academisch 

Salaris

Maximaal € 5.997,-- (schaal 11)  

Afdeling

Ruimte en Economie 

Vacaturehouder

Martin Vervoorn

Sluitingsdatum

9 juni 2024 

De afdeling

Bij de afdeling Ruimte en Economie werken zo'n 50 betrokken adviseurs aan de fysieke leefomgeving van Zwolle. We houden ons bezig met opgaven voor ruimte, groen, wonen, mobiliteit, water, economie, cultuur, toerisme en energie. Trends vertalen we naar strategisch beleid dat haalbaar en uitvoerbaar is. De afdeling is ondernemend adviseur van het college.
Samen met collega's, externe partners in de stad en de regio werken we met veel plezier aan de ruimtelijke ontwikkelingen van de stad. Het Zwolle van vandaag, morgen en overmorgen.

Groene stad met complexe opgaven

Zwolle ligt ingebed in de IJssel-Vechtdelta en is omringd door zeven verschillende landschappen en een aantal belangrijke natuurgebieden.
De economie floreert en we bouwen tot 2040 maar liefst 50.000 huizen in de regio. Zwolle heeft als een van de zeventien grootschalige woningbouwgebieden in Nederland de status NOVEX-gebied. Aan onze woningbouwopgave verbinden we tegelijkertijd meerdere opgaven (onder meer mobiliteit, energie en klimaat).
Zwolle neemt als centrale stad in de regio een bijzondere plek in. We zijn het hart van het regionale mobiliteitsnetwerk en vaak leidend bij de aanpak van sociale, culturele, economische en maatschappelijke opgaven.

Een woning voor iedereen

Zwolle is een aantrekkelijke en inclusieve woon- en werkstad met passende woningen voor ieders budget. Met het bouwen van 10.000 huizen tot 2030 pakken wij het woningtekort aan voor elke inkomensklasse. Er zijn veel gebieden en locaties die worden ontwikkeld, zoals Oosterenk, de Spoorzone, Holtenbroek, Dieze en het stadshart.
Terwijl we deze groei accommoderen en binnenstedelijk inbreiden, respecteren en behouden we het historische karakter van de stad. We maken tempo zonder aan kwaliteit in te boeten en met aandacht voor het behoud van een fijne leefomgeving.
Wonen is binnen Zwolle een programma, waarbij collega's van verschillende domeinen en afdelingen samen optrekken. We adviseren het bestuur over alle facetten die met Wonen te maken hebben. De inhoudelijke aansturing ligt bij de ambtelijk opdrachtgever Wonen.

Dit doe jij

Het Zwolse beleid voor Wonen is helder, maar hoe werken we dat uit voor elk specifiek gebied? Jij geeft antwoord op deze vraag. Je focus ligt op het realiseren van woningen in de gebieden die jij onder je hoede hebt. Van die gebieden ken je het huidige woningaanbod tot in de detail, net zoals de mensen achter de 'stenen'. Waarom willen zij in deze wijk of buurt wonen? Welke voorzieningen vinden ze nu en later belangrijk? Ligt het in de verwachting dat zij in de toekomst doorstromen en zo ja, wie worden dan de nieuwe bewoners? Je werkt intensief samen met collega adviseurs, waaronder de beleidsadviseur Wonen (die rijksbeleid vertaalt en kaders schept) en de Woningbouwregisseur (die de regie voert op de woningbouwopgave). Samen komen jullie tot goed onderbouwde adviezen.

Innovatief

Je sluit aan bij diverse multidisciplinaire gebieds- en projectteams, waar jij Wonen met passie vertegenwoordigt en bijdraagt aan de planontwikkeling. Het is interessant om samen te werken met collega's van alle afdelingen en externe partners, zoals corporaties, ontwikkelaars en soms ook met zorginstellingen. Je gesprekspartners vinden je ideeën innovatief, initiërend en stimulerend. Natuurlijk zie je risico's, maar je durft je ook hard te maken voor vernieuwing als dat aansluit bij onze ambitie en goed is voor de inwoners en onze stad.

Brede blik

Het is prettig dat je met veel professionele collega's kunt sparren en afstemmen. Waar lopen zij tegen aan? Past wat we doen in het grote plaatje? Je focus ligt weliswaar op Wonen, maar je bent voldoende generalist om een integrale afweging te maken. Je kijkt met een brede blik naar de consequenties van keuzes voor aanpalende terreinen, zoals groen, mobiliteit of zorg.

Waarom Zwolle?

Je wilt een bijdrage leveren aan de toekomst van Zwolle. Een stad die flink groeit, maar ook een prettige menselijke maat heeft. Hoe gaaf is het om straks door een buurt of wijk te lopen die jij (mede) hebt ontwikkeld? Je krijgt energie van de samenwerking met collega's en externe partijen om locatie- en gebiedsontwikkelingen daadwerkelijk uit te voeren.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau, een opleiding in de ruimtelijke ontwikkeling of vastgoedmanagement en een ruime ervaring in het adviseren over (complexe) gebiedsontwikkelingen. Misschien werk je nu bij een gemeente, de provincie, een woningcorporatie of een ontwikkelaar.
Je hebt oog voor verschillende belangen die binnen een project- of gebiedsteam spelen. Daarbij weet je de belangen van Wonen goed te vertegenwoordigen zonder dat het gemeenschappelijk belang ondergesneeuwd raakt. Dit vraagt overtuigingskracht en vaardigheden om te onderhandelen.
Je gaat makkelijk met mensen om en praat op elk niveau. Je communicatie is helder. Je inzichten presenteer je enthousiast en beeldend, zodat je mensen meeneemt in je verhaal. Ook ben je bestuurlijk sensitief en kun je goed omgaan met weerstand. Je zie altijd kansen in plaats van belemmeringen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.997,-- bruto per maand (functieschaal 11) bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, op het Stadhuis of Stadskantoor en thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je werkt 32 - 36 uur per week en krijgt een jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband.

Meer weten?

Sparren over de opgave en de baan? Neem contact op met Martin Vervoorn, teamleider Ruimte, 06 -25 08 02 19.

Solliciteren

Je kunt solliciteren tot en met de sluitingsdatum van 9 juni a.s., alleen via onderstaande sollicitatieknop. De eerste gesprekken staan gepland op donderdagmiddag 20 juni. Misschien kun je hiermee alvast rekening houden in je agenda.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenexterne-link-icoon van onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.