Afdelingshoofd HR

Die bijdraagt aan de organisatieontwikkeling en een sterk team bouwt.

Dienstverband / uren per week36 uur, jaarcontract met intentie tot vast dienstverband
Werk- en denkniveauAcademisch 
SalarisSchaal 14
AfdelingHR
VacaturehouderDick Emmer
Sluitingsdatum25 juni 2024 

De afdeling

Zwolle groeit en onze organisatie groeit mee. De afdeling HR speelt een belangrijke rol bij de organisatieontwikkeling. We vertalen de koers naar een HR-strategie, -beleid en -uitvoering. Verleiden en behouden talent dat past bij de Zwolse ambities. We faciliteren onze medewerkers  om vitaal te blijven, zich te ontwikkelen en prettig te werken. Dat doen we met 45 professionals op het gebied van organisatieontwikkeling, HR-beleid, ‘Leren en ontwikkelen’, HR-advies, arbeid juridisch advies, Veiligheid & Arbo en loopbaanbegeleiding.

Human Resources als strategisch partner

Human Recources (HR) krijgt een steeds grotere rol als strategische partner voor het bestuur en de organisatie. HR speelt dan ook een belangrijke rol in het vormgeven van een veerkrachtige en toekomstbestendige organisatie. Organisatieontwikkeling en strategische personeelsplanning zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Evenals een effectieve werving, selectie en retentie, veranderingsmanagement en data-gedreven besluitvorming.

Dit doe jij

Als afdelingshoofd HR ben je de sparringpartner van het management en bestuur over strategische HR-zaken. Zwolle heeft veel ambities en de daaruit voortvloeiende opgaven zijn uitdagend. Je neemt een stevige positie in vanuit een sterke basis op gebied van HR en organisatieontwikkeling.

Je (her)definieert onze HR-strategie aan de hand van de koers die Zwolle wil varen. Uiteraard neem je de behoeften van alle collega’s mee, want we bouwen samen aan een cultuur van groei, ontwikkeling en samenwerking. Een cultuur waarin openheid, diversiteit en inclusie de norm zijn en elke stem waarde heeft.

Pragmatische visionair

In je HR-strategie klinkt je vernieuwende visie op het vak door, net zoals je ervaring met de dagelijkse praktijk en het feit dat je de operatie begrijpt. Je bent pragmatisch en zet je visie om in concreet HR-beleid, een gedegen personeelsstrategie en instrumenten die helpen om de organisatie verder te brengen.

Je zet de afdeling op de kaart binnen Zwolle en maakt gebruik van je netwerken. Je verbindt, zet in op samenwerking en bevordert standaardisatie. Speciale aandacht heb je voor de samenwerking met de Ondernemingsraad.

Als inspirerende leider faciliteer je en geef je krachtig sturing aan de HR-strategie en organisatieontwikkeling. Je bevordert de samenwerking binnen de afdeling, zorgt voor verbinding en stimuleert een integrale aanpak. Je neemt de organisatie mee in efficiënte werkmethoden, zoals Agile en procesmatig werken. Jouw coachende aanpak combineert directe betrokkenheid met het vermogen om verbindingen te smeden en een omgeving te creëren waarin iedereen gezamenlijk naar duidelijke doelen toewerkt.

Uitdagen & inspireren

Je teamleden zijn zelfstandige professionals met veel vakinhoudelijke kennis en een bom aan ervaring. Een leuke club die open met elkaar praat over het leven, het vak, de verbinding tussen praktijk en beleid en thema’s die belangrijk zijn voor Zwolle.

Ze vinden het prettig dat je de grote lijnen uitzet, richting geeft en heldere kaders creëert.  Je hebt een prettige coachende stijl, geeft ruimte, daagt uit en stimuleert persoonlijke ontwikkeling en groei.

Waarom Zwolle?

We zijn een grote werkgever in de regio. Een groeiende organisatie met veel ambities en belangrijke opgaven. Zingeving en toegevoegde waarde voor de samenleving zijn voor jou belangrijk. Bij onze HR-afdeling is ontzettend veel expertise. We willen bovendien steeds beter worden. Die ontwikkel-drive spreekt je aan.

Dit ben jij

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en bent een ervaren coachende manager met een visie op Human Recources. Al eerder heb je een afdeling of team met professionals aangestuurd. Je hebt bovendien een bewezen trackrecord in het leiden van veranderingen.

Als Manager HR lever je een bijdrage aan de bedrijfsvoering, begrijp je hoe de lijntjes in een politiek-bestuurlijke organisatie lopen en kun je omgaan met organisatiesensitiviteit. Met je nieuwsgierige blik en analytische vermogens krijg je snel inzicht in Zwolle.

Je hangt boven de materie, denkt strategisch, handelt pragmatisch en benadert issues vanuit verschillende invalshoeken. Je adviezen baseer je zoveel mogelijk op data (HR analytics). Dankzij een groot oplossend vermogen breng je effectiviteit en productiviteit binnen.

Je communiceert op een prettige, transparante manier en weet mensen in beweging te krijgen. Als empathische verbinder met oprechte interesse in mensen ga je op een natuurlijke manier relaties aan. Met veel energie bouw je aan een HR-team dat klaar is voor elke uitdaging!

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 8.023,- per maand (schaal 14) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je persoonlijke ontwikkeling, dus we horen graag wat dat voor jou kan betekenen. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. We hebben een budget beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het stadhuis en ons Stadskantoor is  goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Je werkt 36 uur per week en start met een jaarcontract. In samenspraak ontdekken we waarom jij en de gemeente Zwolle blijvend bij elkaar passen.

Kennismaken?

Neem contact op met Dick Emmer, gemeentesecretaris/algemeen directeur, 06-15 69 32 93, dick.emmer@zwolle.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 25 juni 2024 via werkenvoorzwolle.nl. Op 27 juni lezen we de cv’s en versturen diezelfde dag de uitnodiging voor een eerste gesprek.

De gesprekken zijn gepland op de volgende data:

Eerste kennismaking 1 juli 2024 tussen 9.00-14.30 uur
Verdiepend gesprek8 juli 2024 tussen 9.00-12.00 uur
Arbeidsvoorwaardegesprek10 juli 2024 van 15.00-16.00 uur in overleg via MS Teams Online

Fijn als je hiermee rekening kunt houden.