Collega's ontwijken papier dat naar hen toe wordt gegooid.

geld-euro-minder icon(Afstudeer)stagiair Inkoop

Ben jij enthousiast en gedreven en volg je een hbo of wo opleiding op het gebied van bedrijfskunde of gelijkwaardig waarbij een (afstudeer)stage bij een afdeling Juridische Zaken, team Inkoop aansluit? Ben je initiatiefrijk, betrokken en sociaalvaardig? Dan is deze stageplaats misschien iets voor jou!

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

Stage / 32-36 uur per week

Werk- en denkniveau

HBO 

Salaris

€ 450,- bij een 36-urige werkweek

Afdeling

Juridische Zaken, Inkoop

Vacaturehouder

Aldert Bos

Sluitingsdatum

05 juni 2023

Stageopdracht

Wie zoeken wij?

Ben jij enthousiast en gedreven en volg je een hbo of wo opleiding op het gebied van bedrijfskunde of gelijkwaardig waarbij een (afstudeer)stage bij een afdeling Juridische Zaken, team Inkoop aansluit? Ben je initiatiefrijk, betrokken en sociaalvaardig? Dan is deze stageplaats misschien iets voor jou!  

Het aanbod

Je levert een unieke bijdrage aan de stad door samen met team Inkoop vorm te geven aan het verbeteren van de strategische stuurinformatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen en categoriemanagement.

Vanuit Inkoop spelen er verschillende thema’s die van belang zijn voor deze opdracht:

  1. Inkoop is decentraal belegd in de organisatie, wat in de praktijk erop neerkomt dat veel verschillende mensen (mogen) inkopen en het lastig is om op organisatieniveau hier stuurinformatie uit te halen.
  2. Als gemeente kopen we maatschappelijk verantwoord in. Hierbij spelen onderwerpen zoals circulariteit, inclusiviteit en klimaatadaptatie een rol.
  3. Vanuit Inkoop ondersteunen we afdelingen in de vorm van categoriemanagement, met als voordelen een breed gedragen inkoopstrategie, financiële besparing en bundeling van kennis.
  4. In de komende tijd geven we binnen Zwolle vorm aan een onderzoek in de vorm van een 0-meting op het gebied van MVOI inclusief lange-termijn aanbevelingen.

De focus van de opdracht ligt in een combinatie van het optimaler verwerken van de verschillende data (met name ten behoeve van categoriemanagement), alsook het optimaliseren van het categoriemanagementproces ten behoeve van strategische stuurinformatie op het gebied van inkoop.

Dit zijn wij 

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.  

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.  

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken. 

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.  

Dit ben jij

We zijn op zoek naar een gemotiveerde student die beschikt over een hoge mate van pro-activiteit en zelfstandigheid. Kennis van inkoop is een pré, maar zeker niet noodzakelijk. Een frisse blik op data en processen en de drive om dit om te zetten in bruikbare stuurinformatie zijn veel meer van belang. Verder is kennis de Lean-methodiek een pré, evenals kennis en kunde op het gebied van Excel en/of PowerBI. We zoeken vooral iemand die zich makkelijk door organisaties heen beweegt, zelfstandig informatie weet op te halen, en kritisch durft te zijn op onze interne processen.

Meer weten?

Neem contact op met Aldert Bos via a.bos@zwolle.nl of bel gerust op 06-21640407.

Solliciteren

Solliciteren kan tot uiterlijk maandag 5 juni via de sollicitatieknop.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle