Ambtenarentoertocht 16 juni 2017

De gemeente Zwolle houdt vrijdag 16 juni 2017 in samenwerking met Toerclub Swolland voor de derde keer de Ambtenarentoertocht.

Ook dit jaar bieden wij weer schitterende en gevarieerde routes voor zowel de lange- als de korte-afstandsfietser en natuurlijk een geweldige ambiance daaromheen. De toertocht is toegankelijk voor alle (semi-) ambtenaren, werknemers van aanverwante organisaties en hun introducees.

De routes van 85, 115 respectievelijk 150 kilometer voeren door de schitterende omgeving van Zwolle, langs de Vecht, over de Sallandse heuvels en door het Vechtdal.

De inschrijving is gesloten. Je bent verzekerd van deelname door het totale bedrag over te maken op IBAN-nummer: NL02ABNA 0595304753 t.n.v. PV De Kogge te Zwolle,

Hanzerondje

Naast de lange routes bieden wij de korte-afstandsfietser dit keer het Hanzerondje Zwolle-Kampen aan. Deze korte route van ca. 45 km voert je via een prachtige route langs de IJssel en naar de stad Kampen. Daar kan desgewenst een bezoek gebracht worden aan de Hanzedagen die daar plaatsvinden.

De editie 2016 was een nog groter succes dan die van 2015. Ongeveer 600 collega’s uit het hele land hebben genoten van een zonovergoten dag, een schitterende route en de gezelligheid. We hopen dit jaar dat succes minstens te evenaren!

Editie 2018

In 2017 treedt Zwolle voor de derde en laatste keer op als organisator van de Ambtenarentoertocht. Daarna dragen wij het stokje over aan een andere gemeente. Dat betekent dat de toertocht vanaf 2018 elders in het land zal plaatsvinden, maar waar dat is houden we nog even geheim.

Samenwerking gemeente Rijssen-Holten

Dit jaar werkt de gemeente Zwolle samen met de gemeente Rijssen-Holten. De echt fanatieke fietser kiest dan natuurlijk voor de route van 150 kilometer. Deze route brengt je onder andere naar het fietshoogtepunt van de gemeente Rijssen-Holten: de Holterberg. Geniet tijdens deze intensieve tocht van de prachtige natuur en goed onderhouden fietspaden in een gemeente waar fietsen centraal staat.

Neem op de Holterberg even de tijd om tot rust te komen en geniet ondertussen van het geweldige uitzicht. Onze collega’s van Rijssen-Holten staan voor je klaar met wat te drinken en iets lekkers.

Fietsstad 2018

De gemeente Rijssen-Holten heeft als echte fietsgemeente een geheel eigen ‘fietsvisie’ die nog tot 2020 doorloopt en speelt een zeer actieve rol in de verkiezingen voor Fietsstad 2018. En met de meest ingevulde enquêtes van alle Nederlandse gemeenten zijn ze goed op weg! Meer informatie over deze verkiezingen en fietsen in de gemeente Rijssen-Holten vind je op fietsgemeente.nl.

Rijssen-Holten wenst iedereen veel succes en een prettige rit tijdens de ambtenarentoertocht.

Vorige edities

Foto's van de Ambtenarentoertocht 2016 en 2015 in Zwolle vindt u nog steeds op: www.facebook.com/ambtenarentoertocht.