Collega laat wilde dieren uit in de stad.

stop-verboden iconBehandelaar bezwaar- en beroep

Jij doorgrondt de wet- en regelgeving net zoals de (levens)verhalen achter de dossiers. Daarom lukt het je vaak om problemen op te lossen door het gesprek te voeren. Je goed onderbouwde oordeel zet je kort en krachtig op papier; voor alle partijen leesbaar en begrijpelijk.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

In eerste instantie voor 2 jaar / 32-36 uur per week

Werk- en denkniveau

HBO/Academisch

Salaris

Maximaal € 5.366,- (schaal 10A)

Afdeling

Juridische zaken

Vacaturehouder

Onno Looijestijn

Sluitingsdatum

5 december 2023

De afdeling

De afdeling Juridische Zaken (44 collega’s) heeft een adviserende en regisserende rol voor de hele organisatie en het bestuur. We houden ons bezig met meerdere disciplines, zoals het geven van juridisch advies (specifiek en concern breed), gegevensbescherming, juridische kwaliteitszorg, de behandeling van bezwaar- en beroepschriften en de behandeling van klachten, parkeerbelastingen, inkoop en verzekeringen. De gemeente Zwolle wil graag goed van start gaan met de Omgevingswet. We zijn een van de koplopers in Nederland en willen ook de bezwaarbehandeling op orde hebben. Daarom breiden we ons team uit. 

Dit ga je doen

Je behandelt bezwaar- en beroepschriften, met name in het Fysieke Domein. Denk aan bezwaren in het kader van Wabo, handhaving en APV, maar ook van de Woo, subsidiebesluiten en wet BRP-zaken. Aan jou de taak om nog eens zorgvuldig naar besluiten te kijken en deze te heroverwegen. Hierbij werk je samen met afdelingen die eerder bij besluitvormingsprocessen waren betrokken.

Een goed gesprek is het halve werk

De start van een traject is meestal een goed gesprek met de bezwaarmakers. Je stelt de juiste vragen om tot de kern van het probleem te komen. Soms begrijpt een inwoner een besluit niet en kun je snel duidelijkheid brengen door zaken rustig uit te leggen. Je kijkt ook of je op een creatieve manier tegemoet kunt komen aan de wens van een bezwaarmaker. Als een besluit echt aangepast moet worden, overleg je dat open en vriendelijk met zowel de betreffende collega als de inwoner. Blijft een oplossing uit? Dan zorg je voor de formele afhandeling van het bezwaarschrift. Je vertegenwoordigt de gemeente dan bij de rechtbank of treedt op als secretaris van de onafhankelijke adviescommissie.

Waarom Zwolle?

Je spart graag met je vier collega’s die zich met bezwaar- en beroepschriften bezighouden, waaronder Anita Jaspers. Ze heeft bij verschillende gemeenten gewerkt en bewust gekozen voor Zwolle. ‘De stad en de gemeente zijn uniek’, zegt ze. ‘Zwolle ontwikkelt graag en dat geeft dynamiek in de stad. De casussen zijn heel afwisselend en boeiend. We volgende de wet- en regelgeving én willen veel mogelijk maken voor onze inwoners. Dat spreekt mij aan in Zwolle en dat is wat mij drijft.’

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academische juridische opleiding, werkervaring binnen het bestuursrecht en met het behandelen van bezwaar- en beroepszaken. Misschien werk je nu bij een gemeente of een andere overheidsorganisatie en ben je gewend om te toetsen vanuit planologie of ruimtelijke ordening. Het is belangrijk dat je je al in de Omgevingswet hebt verdiept.

Jij doorgrondt de wet- en regelgeving net zoals de (levens)verhalen achter de dossiers. Daarom lukt het je vaak om problemen op te lossen door het gesprek te voeren. Je goed onderbouwde oordeel zet je kort en krachtig op papier; voor alle partijen leesbaar en begrijpelijk.

Je voelt je thuis in je rollen als empathisch gesprekspartner, pragmatisch beoordelaar en - als het moet -  in de rol van pure, juridische medewerker. Welke pet je ook op hebt, je acteert altijd zorgvuldig, bent gericht op het vinden van oplossingen en het bewaken van termijnen. Dankzij deze competenties krijg je in Zwolle volop ruimte om verder te groeien.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.366,- (maximum schaal 10A) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’.

Je werkt 32-36 uur per week. De functie is in principe voor 2 jaar.

Kennismaken?

Voor meer informatie over deze baan neem je contact op met Onno Looijestijn, manager Advies en bezwaar van de afdeling Juridische Zaken, 038-498 3301, ojtm.looijestijn@zwolle.nl .Vind je het leuk om meer te horen over de baan van Anita Jaspers? Je kunt haar bereiken via 038-498 2853, a.jaspers@zwolle.nl  .

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 5 december aanstaande, alleen via de sollicitatieknop op deze website. De gesprekken vinden bij voorkeur plaats op 12 december.
Fijn als je zorgt dat je kunt.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.

We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle