Parkachtige omgeving waar collega's hun werk uitvoeren.

zon iconBeleidsadviseur Groen

Je werkt aan de groene uitvoering van de Zwolse omgevingsvisie ‘Ons Zwolle van Morgen’ (zie zwolle.nl/omgevingsvisie). Deze omgevingsvisie hebben we nader uitgewerkt in een groen- en recreatiebeleid. Jij kijkt met een brede blik naar ‘groen’ en legt de verbinding met andere disciplines en opgaven. Dat zien we terug in de manier waarop je beleid toepast, in je adviezen en je manier van samenwerken.

Vacature kenmerken
Dienstverband / uren per week32-36 uur, 1 jaar met zicht op vast contract 
Werk- en denkniveauAcademisch
Salarismaximaal € 5.997,- (functieschaal 11) 
AfdelingRuimte & Economie
VacaturehouderIngeborg Schouten 

De afdeling 

Bij de afdeling Ruimte en Economie werken zo’n 50 betrokken adviseurs aan de fysieke leefomgeving van Zwolle. We houden ons bezig met opgaven voor ruimte, groen, wonen, mobiliteit, water, economie, cultuur, toerisme, energie en energie. Trends vertalen we naar strategisch beleid dat haalbaar en uitvoerbaar is. De afdeling is ondernemend adviseur van het college. Samen met collega’s, externe partners in de stad en de regio werken we met veel plezier aan de ruimtelijke ontwikkelingen van de stad. Het Zwolle van vandaag, morgen en overmorgen.

Je team

Je bent onderdeel van het team Ruimte. Het team Ruimte geeft richting aan ruimtelijke ontwikkelingen binnen Zwolle en kijkt naar raakvlakken. Ook vertalen we  provinciaal en nationaal beleid naar de lokale situatie. Daarnaast werk je intensief samen met je groencollega’s van andere afdelingen om werkzaamheden en fases goed op elkaar af te stemmen. Van beleid, naar plan en realisatie en beheer. 

Groene stad met complexe opgaven

Zwolle ligt ingebed in de IJssel-Vechtdelta omringd door zeven verschillende landschappen en een aantal belangrijke natuurgebieden. De Veluwe en het Vechtdal vormen de achtertuin en de Wieden-Weerribben ligt om de hoek. Dieren en planten floreren. De otter zwemt met plezier in onze stadsgracht en aan de oevers groeit de Kievitsbloem. Inwoners genieten van al dat ‘buitengeluk’;  de natuur binnen en buiten de stad.

Als één van de eerste steden introduceerden wij ecologisch groenbeheer. In ons groenbeleid werken we consistent aan een verdere uitbouw van de groenstructuur. Groen speelt een belangrijke rol in alle opgaven. Of het nu gaat om energietransitie, het ontwikkelen van recreatie- of buitengebieden of woningbouw. We bouwen in Zwolle en de regio maar liefst 50.000 huizen tot 2040. Als NOVEX-gebied zetten we in op klimaatbestendige groei met veel aandacht voor groen. 

Dit doe jij

Samen met Annemieke Feijen (Senior Beleidsadviseur Groen) werk je aan de groene uitvoering van de Zwolse omgevingsvisie ‘Ons Zwolle van Morgen’ (zie zwolle.nl/omgevingsvisie). Deze omgevingsvisie hebben we nader uitgewerkt in een groen- en recreatiebeleid. Dit beleid gaan we op korte termijn vaststellen.

Jij kijkt met een brede blik naar ‘groen’ en legt de verbinding met andere disciplines en opgaven. Dat zien we terug in de manier waarop je beleid toepast, in je adviezen en je manier van samenwerken. Voor alle duidelijkheid: dit is een ‘binnenbaan’ en je doet geen ‘veldwerk’. Saai? Nee, dat zeker niet. Je werk is uitdagend en heeft een grote impact. Jij levert input die bepalend is of Zwolle in de toekomst een leefbare stad blijft. 

Stad & land 

Je werkt op het schaalniveau van de gemeente en de regio en bent betrokken bij veel ontwikkelingen en projecten. Samen met je collega zijn jullie een sterk duo dat ‘groen’ overal op de kaart zet.  
In ieder geval krijg je te maken met zowel het (hoog)stedelijke als het landelijke gebied. Je houdt van afwisseling en vindt verschillende onderwerpen erg interessant, zoals hoofdgroenstructuur, biodiversiteit, recreatie, buitengebied, landschap en weersextremen. 

Groen-blauwe netwerk

Je merkt dat groen en blauw in de IJssel-Vechtdelta onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Daardoor komen jullie soepel tot innovaties en het toepassen van de richtlijn ‘waterbodem sturend’. Je vindt het leuk om mensen te inspireren en bij te dragen aan onze doelen. 
Het verbeteren van de biodiversiteit, het creëren van aantrekkelijke landschappen en het toekomstbestendig maken van de omgeving bijvoorbeeld. 

Samenwerken 

Samenwerking is voor jou vanzelfsprekend. Je onderhoudt nauwe banden met diverse belangenverenigingen, natuur- en terrein beherende organisaties. Ook collega’s bij het waterschap, de provincie en buurgemeenten spreek je met regelmaat. Je neemt namens de gemeente deel aan diverse samenwerkingsverbanden en zit deze soms ook voor. 

Waarom Zwolle?

Zwolle is ambitieus en hecht waarde aan duurzaamheid en innovatiekracht. Jij werkt aan maatschappelijk relevante en toekomstgericht projecten. Jij hebt invloed en wordt gewaardeerd. In Zwolle krijgt iedereen de kans om zijn of haar talenten volledig te benutten en te ontwikkelen. Jij groeit met de stad mee!

Dit ben jij

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding op het gebied van groen of ruimtelijke ontwikkeling (landschapsarchitectuur, planologie). Misschien werk je nu bij een gemeente, de provincie of een adviesbureau gericht op de overheid. Je hebt in ieder geval ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie. Ook heb je al eerder groenopgaven verbonden met andere beleidsvelden en thema’s. Je communicatiestijl is helder. Je presenteert je inzichten enthousiast en beeldend, zodat je mensen meeneemt in je verhaal. 

Als integere en sensitieve gesprekspartner maak je makkelijk contact, luister je goed en zie je de verschillende belangen. Als het nodig is, ga je de confrontatie niet uit de weg. Je bent recht voor z’n raap en durft te zeggen waar het op staat. Jij maakt je hard voor ‘groen’ en het beste resultaat voor Zwolle. 

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5.997,- (maximum functieschaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. 
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. 
In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadhuis of Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waarvoor je een volledige vergoeding krijgt.  
Je werkt 32-36 uur. We starten met een jaarcontract en bij tevredenheid van beide kanten wordt dit daarna omgezet naar een vast dienstverband. 

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.

We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

We kijken uit naar een ontmoeting. Neem contact op met Ingeborg Schouten, afdelingshoofd Ruimte en Economie via i.schouten@zwolle.nl of 06-27 90 26 32 (bereikbaar maandag t/m donderdag). 

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met zondag 25 februari a.s., alleen via de sollicitatieknop. De gesprekken zijn gepland op dinsdag  5 maart a.s. Misschien kun je deze dag alvast vrijhouden voor een gesprek.