Collega's vliegen op bijen door de stad.

computer iconBeleidsadviseur maatschappelijke opvang

Als adviseur maatschappelijke opvang weet je de beleidsadviseurs van de regio te inspireren om de ambitie om te zetten in een transformatiestrategie, zorg je dat er voorstellen door het ambtelijk overleg opgesteld worden voor de bestuurders in de regio en weet je vervolgens de besluiten lokaal gedragen en uitgevoerd te krijgen.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

28-36 uur per week, jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling

Werk- en denkniveau

HBO/WO

Salaris

maximaal € 5725,- (functieschaal 11)

Afdeling

Maatschappelijke Ontwikkeling   

Vacaturehouder

Sophie Straatman

Sluitingsdatum

6 december 2023

Je team

Je komt werken op de beleidsafdeling maatschappelijke ontwikkeling waar rond de 50 adviseurs het beleid voor het sociaal domein ontwikkelen. Collega’s werken met passie om van de stad Zwolle een stad te maken waar inwoners fijn kunnen wonen, leven, werken en naar school gaan. Je werkt nauw samen met de regiogemeenten en andere Zwolse teams die werken aan de beweging om de inzet van zwaardere zorg te verminderen; vanuit jouw aandachtsgebied het weer bieden van een (t)huis voor iedereen.

Wij zoeken een collega die graag samenwerkt. Je hebt een verbindende rol in het team, in de regio en met partners in de samenleving. Tegelijkertijd pak je de regie om aan de gezamenlijke ambities uit de regionale visie te realiseren. Het vraagt om iemand die meerdere jaren ervaring heeft met werken aan complexe opgaven en in een politiek-bestuurlijke context.

Hier werk jij aan

Gemeente Zwolle is de centrumgemeente voor de regio IJssel-Vecht voor onder andere de maatschappelijke opvang, beschermd wonen en huiselijk geweld. Samen met de zeven regiogemeenten faciliteren wij ondersteuning voor kwetsbare inwoners die tijdelijk verblijf nodig hebben. Daarbij streven we naar een zo kort mogelijke duur van verblijf en duurzame uitstroom naar een (t)huis voor deze inwoners. Herstel op meerdere leefdomeinen, versterken van zelfregie en het weer meedoen aan de samenleving zijn onze doelen.

Onze ambitie hebben we vastgelegd in de regionale visie. In 2023 hebben wij de ambities voor de doelgroep dak- en thuisloze inwoners geconcretiseerd en uitgewerkt in een uitvoeringsplan, o.a. wegens het landelijk actieplan tegen dakloosheid. De komende jaren werken we aan concrete acties om voor iedereen zo snel mogelijk een (t)huis te bieden volgens principes van ‘wonen eerst’. We werken via verschillende pilots toe naar een afbouw van de centrale opvang, zoals het ontwikkelen van vormen van wonen met zorg en Housing First voor jongeren. Daarnaast werken we aan preventie, zodat dak- of thuisloosheid wordt voorkomen. Voor deze transformatie is de samenwerking met lokale voorzieningen uit de sociale basis zoals welzijn, goede verwijzingen met lokale wijkteams en maatregelen rond inkomensondersteuning essentieel.

Dit ben jij

Als adviseur maatschappelijke opvang weet je de beleidsadviseurs van de regio te inspireren om de ambitie om te zetten in een transformatiestrategie, zorg je dat er voorstellen door het ambtelijk overleg opgesteld worden voor de bestuurders in de regio en weet je vervolgens de besluiten lokaal gedragen en uitgevoerd te krijgen. Je weet wat de landelijke en regionale ontwikkelingen zijn en ziet de kansen om dit in het beleid en praktijk te vertalen. Als beheerder van het regiobudget stel je meerjarenbegrotingen op en zorg je voor verantwoording van de uitgaven naar de regio en naar de gemeenteraad van Zwolle.

Wij zijn op zoek naar een bevlogen en ervaren beleidsadviseur die bij gaat dragen aan deze ontwikkelingen en onze visie verder handen en voeten kan geven. Die de gesprekken met de partners en met bestuurders op een hoger plan kan tillen en samen met beleidsadviseurs van de regio en binnen de gemeente Zwolle de transformatie van maatschappelijke opvang verder vormgeeft zodat door preventieve inzet het beroep op maatschappelijke opvang afneemt. 

Je hebt een HBO/WO werk- en denkniveau en meerdere jaren (beleidsmatige) ervaring binnen een politieke-bestuurlijke context, bij voorkeur op een van de beleidsterreinen maatschappelijke opvang, beschermd wonen, huiselijk geweld en/of OGGZ.  
Voor alle stakeholders ben je een ervaren adviseur, coördinator en sparringpartner. Je enthousiasme klinkt door in je adviezen met vaak vernieuwende perspectieven. Beleidsdoelen vertaal je naar concrete afspraken met partners. Je houdt voeling en monitort prestaties en resultaten. Het spreekt je aan om met veel partijen een gezamenlijke strategie uit te voeren. Je houdt de regie op een prettige manier, waarbij je uitstraalt dat we het echt met elkaar doen. 
Je bent iemand die oprecht graag samenwerkt. Daarom krijg je ook veel voor elkaar. Je organiseert, structureert, anticipeert, stelt prioriteiten, beweegt mee en waar nodig confronteer je. Gevoelige onderwerpen leg je op tafel en bespreek je op een constructieve manier. Uiteraard schrijf je de nodige beleidsdocumenten en je kunt je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken. Je communiceert altijd vanuit gelijkwaardigheid en verliest daardoor nooit de verbinding.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5725,- (functieschaal 11) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling. 
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. 
Je krijgt een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. 
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Neem contact op met Sophie Straatman, Teamleider Maatschappelijke Ontwikkeling, 06-50070482, s.straatman@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met woensdag 6 december, alleen door middel van de sollicitatieknop. De gesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 12 december. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle