Collega's ontwijken papier dat naar hen toe wordt gegooid.

wetenschap iconBeleidsadviseur Ruimte / Planoloog

Ben je een breed inzetbare generalist met kennis van ruimtelijke ontwikkeling? Heb je visie, communiceer je duidelijk en kun je diplomatiek handelen?

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

1 jaar met verlenging tot maximaal 3 jaar / 28-36 uur per week

Werk- en denkniveau

HBO+/WO

Salaris

Maximaal € 5.725,- (functieschaal 11)

Afdeling

Ruimte en Economie

Vacaturehouder

Ingeborg Schouten

Sluitingsdatum

29 mei 2023

Zwolle, de stad en de organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.

We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

De afdeling

Bij de afdeling Ruimte en Economie krijg je ca. 40 betrokken collega adviseurs. We werken aan opgaven op het gebied van ruimte, groen, wonen, mobiliteit, water, economie, toerisme, duurzaamheid, energie en cultuur. Oftewel de integrale ontwikkeling van de fysieke leefomgeving.

Je gaat onderdeel uitmaken van team Ruimte.

Op de afdeling duiden we trends en ontwikkelingen die we vertalen naar strategisch beleid dat goed uitvoerbaar is. Natuurlijk doen we dat samen met collega’s en externe partners. De afdeling is ondernemend adviseur van het college.

De situatie

Zwolle ligt mooi ingebed in de IJssel Vecht Delta omringd door zeven verschillende landschappen en een aantal belangrijke natuurgebieden. De economie floreert en we bouwen tot 2030 maar liefst 10.000 huizen. Als NOVEX-gebied willen we een klimaatbestendige groeiregio zijn.

Zwolle neemt een bijzondere en unieke plek in de regio in. We zijn de centrumstad, het hart van het regionale mobiliteitsnetwerk en leggen verbinding met de nationale en internationale netwerken via de weg en over het spoor. Deze positie brengt ook de verantwoordelijkheid met zich mee om als motor voor de regio te fungeren bij sociale, culturele, economische en maatschappelijke opgaven.

Dit doe jij

Met de Zwolse Omgevingsvisie ‘Ons Zwolle van Morgen’ als leidraad werk je aan stedelijke opgaves. Je weet slim om te gaan met de dynamiek die deze ruimtelijke opgaven met zich meebrengt. Je kunt schakelen tussen strategisch en tactisch niveau, beleid vertalen in toepasbare acties en voelt je thuis op het stedenbouwkundige schaalniveau.

Je bent procesmatig en inhoudelijk verantwoordelijk voor de startfase van gebieds- en locatieontwikkelingen. Met behulp van een ‘start voor de start’ en een startnotitie onderzoek je de opgaves en kansen voor de ontwikkeling. Ook geef je (beleidsmatige) kaders, uitgangspunten en randvoorwaarden voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Zo geef je o.a. advies over initiatieven van derden via de ruimtelijke initiatieven tafel. Het hebben van strategisch vastgoed inzicht is een pré.

Je ontmoet interessante mensen met veel kennis en ervaring. Dat geeft je inspiratie en soms ook nieuwe inzichten die je deelt met collega’s (binnen de hele organisatie) en de verantwoordelijke wethouders.

Aantrekkelijke sparringpartner

Trends vertaal je op een creatieve manier naar de Zwolse situatie. Je kijkt vooruit, ziet bedreigingen en kansen en bedenkt scenario’s die Zwolle verder brengen.

Interessant nieuws over ruimtelijk beleid? Jij weet er alles van. Dat maakt je een aantrekkelijke gesprekspartner, adviseur en aanspreekpunt voor het bestuur, in- en externe collega’s, inwoners en maatschappelijke partners.

Waarom Zwolle?

Zwolle is een stad met een positieve vibe. De stad scoort zeer hoog op de kwaliteit van leven, blijkt uit recent onderzoek van Rabobank. Je kunt inhoudelijk flink aan de bak met interessante vraagstukken, invloed uitoefenen en het verschil maken. Dit doe je samen met leuke en kundige collega’s.

Dit ben jij

Je hebt een HBO+ of academisch werk- en denkniveau en een paar jaar ervaring in het fysieke domein, bij een (semi) overheid of private organisatie. Misschien heb je stedenbouw, planologie, sociale geografie of bestuurskunde gestudeerd. Je bent in ieder geval een breed inzetbare generalist met kennis van ruimtelijke ontwikkeling.

Je kijkt breed, ziet verbanden en samenhang, denkt verder en brengt verder. Mensen bewegen graag met je mee: omdat je een visie hebt, duidelijk communiceert, een inspirerend verhaal kan vertellen en op een natuurlijke manier stuurt. Je wordt ervaren als een integere gesprekspartner die integraal adviseert, daadkrachtig en besluitvaardig handelt. Je werkt in een bestuurlijke context, dit vraagt dat je diplomatiek kunt handelen en bestuurlijk sensitief bent.

Je hebt procesmatige kwaliteiten en kunt (je eigen werk) goed prioriteren.

Lijkt deze baan je geweldig, maar twijfel je of je het werk zelfstandig aankunt? Dan maken we graag kennis met je om samen te kijken naar mogelijkheden.

Dit bieden wij

We bieden een tijdelijk contract van 1 jaar voor 28-36 uur per week, met bij goed functioneren een verlenging tot een maximum van in totaal 3 jaar.

Een salaris van minimaal € 3.719,- (aanloopschaal 10A) tot maximaal € 5.725,- (maximum functieschaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. 

Meer weten?

We kijken uit naar een ontmoeting. Je kunt terecht bij Diana Katuin, recruiter, 06-15 62 05 88 en Ingeborg Schouten, afdelingshoofd Ruimte en Economie via i.schouten@zwolle.nl of 06-27 90 26 32 (bereikbaar van maandag t/m donderdag).

Datum sollicitatiegesprek(ken)

We hebben maandag middag 5 juni alvast geblokt in de agenda voor een kennismaking. Misschien kan jij deze middag al vrij plannen in jouw agenda.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van maandag 29 mei 2023, alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.