Futuristische weergave van werken voor de gemeente Zwolle.

bloem iconBeleidsadviseur/planoloog met accent landelijk gebied

Bij de afdeling Ruimte en Economie werken 40 betrokken collega adviseurs aan de integrale ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. Jij richt je vooral op het Zwolse landelijk gebied dat van grote waarde is voor landbouw, landschap, natuur en recreatie. Jij maakt beleid, herijkt beleid, stelt visies op en zorgt voor de implementatie van beleid.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

Vast / 32-36 uur

Werk- en denkniveau

Hbo/academisch

Salaris

maximaal € 6.470,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek

Afdeling

Ruimte en Economie

Vacaturehouder

Ingeborg Schouten

Sluitingsdatum

-

De afdeling

Bij de afdeling Ruimte en Economie werken 40 betrokken collega adviseurs aan de integrale ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. We houden ons bezig met opgaven voor ruimte, groen, wonen, mobiliteit, water, economie, toerisme, duurzaamheid, energie en cultuur.

Trends en ontwikkelingen vertalen we naar strategisch beleid dat haalbaar en uitvoerbaar is. Natuurlijk doen we dat samen met collega’s en externe partners in de stad en regio. De afdeling is ondernemend adviseur van het college.

De situatie

De stad Zwolle ligt mooi ingebed in de IJssel-Vechtdelta omringd door zeven verschillende landschappen en een aantal belangrijke natuurgebieden. De economie floreert en we bouwen tot 2040 maar liefst 50.000 huizen in de regio. Als NOVEX-gebied willen we bovendien klimaatbestendig groeien.

Zwolle neemt als centrale stad in de regio een bijzondere plek in. We zijn het hart van het regionale mobiliteitsnetwerk dat (inter)nationale netwerken verbindt via de weg en over het spoor. Bovendien zijn we vaak leading bij de aanpak van sociale, culturele, economische en maatschappelijke opgaven.

Ons omvangrijke buitengebied is in transitie en verschillende opgaven komen samen, zoals landbouw, waterveiligheid, duurzame energie landschap, natuur, leefbaarheid en vrijetijdseconomie. We zien dat stad en land steeds meer met elkaar verbonden zijn. Daar willen we in de toekomst verder in investeren.

Dit doe jij

Samen met je zes collega’s van het team Ruimte werk je aan de uitvoering van de Zwolse omgevingsvisie ‘Ons Zwolle van Morgen’ (zie zwolle.nl/omgevingsvisie).

Jij richt je vooral op het Zwolse landelijk gebied dat van grote waarde is voor landbouw, landschap, natuur en recreatie. Jij maakt beleid, herijkt beleid, stelt visies op en zorgt voor de implementatie van beleid. Zo ga je aan de slag met een visie op het buitengebied en een gemeentelijke landbouwvisie. Ook ben je betrokken bij gebiedsontwikkelingen en adviseer je over ruimtelijke initiatieven in het buitengebied. Agrarische ondernemers , inwoners en maatschappelijke organisaties weten jou te vinden als ze vragen hebben over ruimtelijk beleid in het buitengebied.

Inspiratie & nieuwe inzichten

We doen veel samen in en met de regio en provincie. Je participeert in het Provinciaal Programma Landelijk Gebied en de acties die daaruit voortkomen. Ook neem je deel aan gebiedsprogramma’s en de uitwerking daarvan in deelgebieden. Veder ben je initiator van het overleg Landbouw en Natuur en sluit je aan bij diverse overlegstructuren.

Je weet inhoud en proces slim met elkaar te combineren. Het is leuk om interessante mensen te ontmoeten met verrassende ideeën en visies. Dat geeft je inspiratie en nieuwe inzichten die je deelt met collega’s (binnen de hele organisatie) en met verantwoordelijke wethouders.

Aantrekkelijke sparringpartner

Je volgt ontwikkelingen op nationaal, provinciaal en lokaal niveau en bent altijd goed geïnformeerd over wat er speelt in het landelijk gebied. Dit kun je goed vertalen naar de impact voor Zwolle en haar inwoners en (agrarisch) ondernemers. Je weet op proces te sturen met oog voor de relatie met en de belangen van stakeholders. Mensen zitten graag met jou om de ‘keukentafel’. Dat maakt je een aantrekkelijke gesprekspartner, adviseur en eerste aanspreekpunt voor het bestuur, in- en externe collega’s, inwoners en maatschappelijke partners.

Waarom Zwolle?

Zwolle is een stad met een positieve vibe, waar ontzettend veel gebeurt. Het is zeldzaam dat een stad zo’n groot en divers landelijk gebied heeft. En jij bent voor Zwolle dé landelijke gebiedsexpert. Een nieuwe functie waardoor je veel vrijheid hebt om dingen aan te pakken, zoals jij dat goed vindt. Je kunt inhoudelijk flink aan de bak met grote vraagstukken en vaak tegengestelde belangen. Dat doe je niet alleen, want je werkt in een team met ervaren en intrinsiek gemotiveerde planologen en stedenbouwkundigen. Een prettige werkomgeving dus, waardoor jij excelleert, invloed uitoefent en het verschil maakt. 

Dit ben jij

Je hebt een Hbo of academisch werk- en denkniveau en recente ervaring in het fysieke domein, bij voorkeur als strategisch adviseur bij een overheidsorganisatie. Misschien heb je planologie, sociale geografie, landschapsarchitectuur of milieukunde gestudeerd. In ieder geval ben je een breed inzetbare generalist met veel kennis van het landelijk gebied en bijbehorende ontwikkelingen. 
Je bent kritisch nieuwsgierig en analytisch, ziet verbanden en samenhang, denkt verder en brengt verder. Mensen bewegen graag met je mee, omdat je concreet communiceert en op een natuurlijke manier verbindt en stuurt. Je politiek-sensitieve voelsprieten laten je nooit in de steek. Soms sta je op je strepen, soms ben je diplomatiek. Al naar gelang de situatie dat vereist om onze ambities waar te maken.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.470,- (maximum functieschaal 12) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet.
In Zwolle werken we hybride, meestal twee dagen op het Stadhuis of Stadskantoor en drie dagen thuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waarvoor je een volledige vergoeding krijgt. 
Je werkt 32-36 uur en krijgt een vast dienstverband. Graag ontvangen we daarvoor een positieve referentie van je huidige/vorige werkgever.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. 
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

We kijken uit naar een ontmoeting. Neem contact op met Ingeborg Schouten, afdelingshoofd Ruimte en Economie via i.schouten@zwolle.nl of 06-27 90 26 32 (bereikbaar maandag t/m donderdag).

Solliciteren

Solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatieknop. Deze vacature staat voor langere tijd open. Op het moment dat er een geschikte kandidaat gevonden is, kunnen we besluiten de vacature offline te zetten. Wacht dus niet te lang met reageren.

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle