Verjaardagen en huwelijksjubilea

Zwolle zet jubilerende inwoners in het zonnetje

Inwoners van Zwolle die 100 jaar of ouder worden, en echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn zet de gemeente Zwolle graag in het zonnetje. Dat doen we als volgt.

50 jaar getrouwd

Echtparen die in onze gemeente 50 jaar getrouwd zijn ontvangen op hun (wettelijke) huwelijksdag een felicitatiebrief van burgemeester Henk Jan Meijer.

60, 65 of 70 jaar getrouwd, 100 jaar of ouder

Met echtparen die 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn of inwoners die 100 jaar of ouder worden nemen wij enkele weken van tevoren telefonisch contact op. Met het echtpaar of de jarige (of hun familie) overleggen we of zij prijs stellen op belangstelling van de gemeente. Dat kan in de vorm van bloemen, een bezoek van de burgemeester, wel of niet in aanwezigheid van de pers, vergezeld van een cadeau.

Bezoek van de burgemeester

Stelt u prijs op bezoek, dan vragen wij u om een korte levensloop van de jarige of het echtpaar en spreken samen met u een bezoektijd af. Die plannen we bij voorkeur op de verjaardag of (wettelijke) huwelijksdag zelf. En vindt het bezoek plaats in aanwezigheid van de pers dan sturen wij de van u ontvangen levensloop door naar de lokale pers. Uw tekst komt dan meestal met foto terug in de krant.

Cadeau bij bezoek

Komt de burgemeester bij u op bezoek dan overhandigt hij u graag voor uw verjaardag of huwelijksdag één van de volgende cadeaus. U kunt zelf aangeven wat u wenst te ontvangen:

  • een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis, of
  • een keramieken schaal eveneens van Jan Kamphuis opgemaakt met bonbons van Bonbonnerie Borrel, of
  • cadeaubonnen t.w.v. € 50,00.

Feestelijke dag

We maken we er graag samen met u een feestelijke dag van. Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met mevrouw M. Zwiers, managementassistente. Zij is bereikbaar op telefoonnummer (038) 498 23 58.