Bereikbaarheid Stadhuis

Het Stadhuis staat in de binnenstad van Zwolle. Het NS-station, bushaltes en parkeerplaatsen zijn op loopafstand. Te voet of per fiets is het Stadhuis goed bereikbaar.

Openbaar vervoer

Vanaf het NS-station loopt u in ongeveer 10 minuten naar het Stadhuis. U loopt via de Stationsweg naar de Burgemeester Van Roijensingel. Daar steekt u over, houdt u links aan en vervolgt u uw weg langs de stadsgracht. U gaat vervolgens rechts, over de brug, loopt rechtdoor en gaat de Luttekestraat in. U loopt naar het Grote Kerkplein, steekt het plein over en u bent bij de ingang van het Stadhuis.

De bushaltes Sassenpoort, Rodetorenplein en Katwolderplein zijn het dichtst bij het Stadhuis. Veel stads - en streekbussen stoppen op het Katwolderplein. Vanaf het Katwolderplein loopt u via de Rodetorenbrug, via de Melkmarkt en de Grote Markt naar het Grote Kerkplein.  Ook vanaf halte Rodetorenplein (buslijn 3 vanuit Berkum of lijn 2 vanuit Holtenbroek) wandelt u via de Melkmarkt en de Grote Markt naar het Grote Kerkplein.

Komt u vanuit de wijken Aa-landen of Dieze dan neemt u stadslijn 4 en u stapt uit bij de halte Sassenpoort. U loopt langs de Sassenpoort de Sassenstraat in, bij de Bloemendalstraat aan uw linkerhand neemt u rechtdoor de onderdoorgang. U steekt het parkeerterreintje van het Stadhuis recht over in de richting van de slagboom. U steekt de Goudsteeg over en loopt door de onderdoorgang aan de Lombardstraat. U komt uit op het Grote Kerkplein, u gaat rechts het bordes op naar de ingang Stadhuis.

Parkeren

De dichtstbijzijnde parkeerplaats vindt u binnen de grachten aan de Potgietersingel. Voor dit terrein betaalt u vooraf. U kunt ook net buiten de grachten parkeren op het parkeerdek Emmawijk of het parkeerterrein Burgemeester Van Roijensingel. Hier betaalt u achteraf. In de Sassenstraat en de Lombardstraat is een beperkt aantal gehandicaptenparkeerplaatsen.

Fietsenstalling

Aan de voorzijde van het Stadhuis, op het Grote Kerkplein, staan fietsenstallingen, waar u uw fiets kunt neerzetten.