Democratiespel of gastles

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het spel Democracity, het Democratiespel of een gastles in de Raadzaal of op school? Lees het nieuwsbericht en meld u aan via de raadsgriffie.

Democracity

In de week van maandag 13 februari komen 8 klassen naar het stadhuis om in de Raadzaal een stad te bouwen.Tijdens het spel Democracity gaan leerlingen van groep 7 of 8 samen een stad bouwen. Door politieke partijen op te richten en vervolgens keuzes te maken over de inrichting van de stad, ervaren leerlingen hoe een gemeenteraad (volksvertegenwoordiging) werkt. De spelleiding wordt verzorgd door begeleiders van ProDemos en raadsleden kruipen in de rol van coach om de kinderen tijdens het spel te helpen. En na afloop kunnen de kinderen hun vragen op de raadsleden afvuren over alles wat ze maar willen weten over de gemeente en de gemeenteraad.

Democratiespellen en gastlessen

Naast leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool is de Raadzaal ook regelmatig in gebruik voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en (voorbereidend)middelbaar beroepsonderwijs. Er worden Democratiespellen gespeeld waarbij leerlingen in de huid kruipen van een politicus. Iedereen wordt ingedeeld in een politieke partij en per partij vormen ze zich een mening over een voorstel over het openbaar vervoer in de regio of of bijvoorbeeld de sluitingstijden van de horeca of vuurwerkoverlast. Vervolgens volgt hierover een debat met elkaar en een raadslid. Voor en na het Democratiespel is er genoeg tijd om met de raadsleden in gesprek te gaan.  Ook komen raadsleden graag op school langs om een gastles te geven.

Aanmelden

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het spel Democracity, het Democratiespel of een gastles in de Raadzaal of op school? Neem contact op met de raadsgriffie via t.(038) 498 21 81 of via raadsgriffie@zwolle.nl.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Neem eens een kijkje op www.prodemos.nl.