Reinier Mulder al 25 jaar raadslid

De gemeenteraad heeft in zijn midden sinds deze maand een bijzonder raadslid. Reinier Mulder (ChristenUnie) is bezig met zijn zevende raadstermijn en is daarmee al 25 jaar raadslid in Zwolle. Tijdens de raadsvergadering van maandag 20 januari stond de burgemeester stil bij deze bijzondere prestatie.

In januari 1995 begon een toen nog zeer jonge Reinier Mulder aan  het raadslidmaatschap. Hij was toen het jongste raadslid van Nederland. Eerst voor de Reformatorisch Politieke Federatie (RPF), dat na enkele jaren fuseerde met het Gereformeerd Politek Verbond (GPV).Sinds 2001 is dit de ChristenUnie geworden.

Reinier Mulder, geboren en getogen Zwollenaar, is een raadslid dat nog steeds met hetzelfde jeugdige enthousiasme zijn taak uitoefent. Hij blijft zichzelf telkens vernieuwen, ook op dossiers. Hij omarmt social media en ziet daar ook kansen in om inwoners te betrekken bij de politiek. In de stad en ver daar buiten is hij ook vaak te vinden als raadslid en als gastdocent voor Prodemos. Hij weet met veel bevlogenheid jong en oud vol overgave te activeren en enthousiasmeren voor een (gespeelde of toekomstige) rol in de politiek.