Collega's aan het woord

De nieuwste verhalen

Collega's vertellen gepassioneerd over hun inbreng

Nieuwsgierig geworden naar wat werken voor Zwolle nog meer inhoudt? Hier vind je de verhalen van collega’s die vertellen over hun werk voor de stad. Zoals Marijn over haar functie als veiligheidsadviseur bij grote evenementen zoals het Bevrijdingsfestival.
Lees meer

Joke Kok

‘In iedereen zit een visionair’

Joke Kok werkte als marketeer bij diverse internetbedrijven en is nu strategisch adviseur bij  gemeente Zwolle. ‘Ik begeleidde bedrijven van papier naar digitaal,’ legt Joke uit.
Lees meer

Marcel Broekhaar

‘Ik ontplofte haast van alle ideeën’

De afdeling van Marcel Broekhaar, adviseur SmartZwolle, won tijdens de jaarlijkse Esri International User Conference in San Diego een prestigieuze award. ‘Ik voelde me zó trots op dat podium toen ik de Special Achievement in Gis overhandigd kreeg van ‘goeroe’ Jack Dangermond van Esri.
Lees meer

Marijke Havik

‘Ik houd van nokkievolle agenda’s’

Als je hakken in een hoog tempo door de gang hoort tikken, is dat Marijke, zeggen collega’s. Marijke Havik kan erom lachen. ‘Als HR adviseur voor het fysieke domein werk ik voor tien afdelingen, en als arbeidsjurist op het gebied van individuele casuïstiek voor de gehele gemeente.
Lees meer

Cancu Kiser

‘Ik vind de cultuur in Zwolle erg prettig en warm’

Cansu Kiser studeerde psychologie. ‘Ik hield me vooral bezig met de interactie tussen mens en techniek,’ vertelt ze. ‘Hoe gebruiken mensen bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of een app. Hoe kun je mens en machine optimaal laten samenwerken?’
Lees meer

Jaimy Vellinga

‘Laat mij de eerste prikkels maar opvangen’

Jaimy kwam tijdens zijn IT-studie als stagiaire bij gemeente Zwolle en bleef hangen. Als functioneel beheerder is hij nu verantwoordelijk voor interne applicaties. ‘Het bevalt goed, ‘zegt Jaimy.
Lees meer

Wubbe-Jan Wieske

‘Ik houd de regie over mijn eigen leven en over ‘mijn’ wijk in Zwolle’

Wubbe-Jan Wieske was programmadirecteur bij Rabobank Nederland. Bepaald geen lullige baan, maar hij koos er bewust voor om uit de bancaire wereld te stappen en bij een gemeente te gaan werken.
Lees meer

Ingrid Geveke

‘Het gaat om wat er in de stad gebeurt’

Ze drinkt liever een biertje dan een Vodka Martini en zou direct ‘ja’ zeggen tegen de rol van James Bond in de nieuwste Bond-film. Gemeentesecretaris Ingrid Geveke kroop al even in de huid van de actieheld voor de nieuwe arbeidsmarktcampagne van gemeente Zwolle.
In dit interview praat ze openhartig over de achtergronden van de campagne, ‘haar’ gemeente.  Een veelzijdige vrouw met een groot gevoel voor mensen die de actie niet schuwt.

Lees meer