Collega's aan het woord

De nieuwste verhalen

Collega's vertellen gepassioneerd over hun inbreng

Nieuwsgierig geworden naar wat werken voor Zwolle nog meer inhoudt? Hier vind je de verhalen van collega’s die vertellen over hun werk voor de stad. Zoals Marijn over haar functie als veiligheidsadviseur bij grote evenementen zoals het Bevrijdingsfestival.
Lees meer

Fatiha el Hamdaoui 3

'Ik word gedreven door ontwikkeling van mens en organisatie'

Na zeventien jaar als interimmanager te hebben gewerkt, kwam Fatiha en Hamdaoui in april 2019 bij de gemeente Zwolle terecht als afdelingshoofd Sociaal Wijkteam.

Lees meer

Andreas van Rooijen

'Zwolle groeit en dat brengt kansen met zich mee die we benutten'

Andreas is adviseur ruimtelijke adaptatie. Hij ziet Zwolle als een robuuste, groenblauwe, toekomstbestendige stad waarin het heel fijn leven is.

Lees meer

Dennie Heideveld

‘Ik blijf continu in beweging’

Dennie Heideveld werkt al sinds zijn 17e bij gemeente Zwolle. In het tweede jaar van zijn opleiding, toen hij stageliep bij Zwolle, vroegen ze hem om te blijven. 

Lees meer

Doesjka Majdandzic

‘De mens centraal in het ontwerpen van de stad.’

Doesjka is stedenbouwkundige bij gemeente Zwolle. De komende tien jaar gaat de gemeente Zwolle 10.000 woningen bouwen, iets waar Doesjka als stedenbouwkundige van smult.

Lees meer

Eva Fledderus

‘Ik hoop dit nog jaren te kunnen blijven doen’

Eva is loopbaanadviseur bij gemeente Zwolle. Haar doel is om iedere werknemer van de gemeente Zwolle met de juiste kwaliteiten, op de juiste plek in de organisatie te krijgen. 

Lees meer

Ilse Bloemhof

‘Ik ga samen met de inwoners van Zwolle op zoek naar mogelijkheden’

Ilse, wijkbeheerder bij gemeente Zwolle. Haar doel is om de buiten ruimte in Zwolle te verbeteren voor mensen die in de stad wonen, werken of recreëren. 

Lees meer

Nathalie Rozenveld

 ‘Ik krijg de ruimte om het werk op mijn eigen manier in te richten’

Nathalie is armoederegisseur bij gemeente Zwolle. Ze brengt armoede onder de aandacht, zodat gezinnen in armoede sneller gesignaleerd en geholpen worden.

Lees meer

Rob Kuiper

‘Ik heb een leuke groep collega’s om mee samen te werken’

Rob is technisch installatiebeheerder bij gemeente Zwolle. Hij houdt zich bezig met het onderhoud en het technisch beheer van bijvoorbeeld bruggen en verkeerslichten. 

Lees meer

Marieke van Brussel

‘Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn werk’

Marieke is verkeerskundige en stadsergonoom bij gemeente Zwolle. In haar werk houdt ze zich onder andere bezig met de toegankelijkheid in de stad. 

Lees meer

Serge Westerdiep

‘Mijn werk bestaat uit allerlei spannende puzzels’

Serge, ambassadeur van Zwolle en wijkmanager in Zwolle-Zuid. In zijn werk verbindt hij het beleid dat bij gemeente Zwolle gemaakt wordt met wat er speelt in de wijken. 

Lees meer

Rachid Ben-Ali Ahlaq

‘De cirkel is rond’

Rachid Ben-Ali Ahlaq werkt al jaren in het sociaal domein, waarvan ruim twee jaar bij de gemeente Zwolle als Psychosociaal Werker. Als echte Zwollenaar voelt hij zich trots dat hij nu voor zijn eigen gemeente kan werken.
Lees meer

Nadine Kuipers

‘Ik zoek de verbinding tussen verschillende afdelingen’

Nadine Kuipers is procesadviseur Omgevingswet bij gemeente Zwolle. Samen met collega’s van verschillende afdelingen stoomt ze de gemeente klaar voor deze nieuwe Omgevingswet. 

Lees meer

Florian van Dijk

‘Werken aan de vele opgaven die de stad heeft’

Florian is projectleider. Hij levert graag een bijdrage aan de verschillende ontwikkelingen in zijn eigen stad, Zwolle.  

Lees meer

Marcel Broekhaar

‘Ik ontplofte haast van alle ideeën’

De afdeling van Marcel Broekhaar, adviseur SmartZwolle, won tijdens de jaarlijkse Esri International User Conference in San Diego een prestigieuze award. ‘Ik voelde me zó trots op dat podium toen ik de Special Achievement in Gis overhandigd kreeg van ‘goeroe’ Jack Dangermond van Esri.
Lees meer

Joke Kok

‘In iedereen zit een visionair’

Joke Kok werkte als marketeer bij diverse internetbedrijven en is nu strategisch adviseur bij  gemeente Zwolle. ‘Ik begeleidde bedrijven van papier naar digitaal,’ legt Joke uit.
Lees meer

Marijke Havik

‘Ik houd van nokkievolle agenda’s’

Als je hakken in een hoog tempo door de gang hoort tikken, is dat Marijke, zeggen collega’s. Marijke kan erom lachen. ‘Als HR adviseur voor het fysieke domein werk ik voor tien afdelingen, en als arbeidsjurist op het gebied van individuele casuïstiek voor de gehele gemeente.
Lees meer

Cansu Kiser

‘Ik vind de cultuur in Zwolle erg prettig en warm’

Cansu Kiser studeerde psychologie. ‘Ik hield me vooral bezig met de interactie tussen mens en techniek,’ vertelt ze. ‘Hoe gebruiken mensen bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of een app. Hoe kun je mens en machine optimaal laten samenwerken?’
Lees meer

Jaimy Vellinga

‘Laat mij de eerste prikkels maar opvangen’

Jaimy kwam tijdens zijn IT-studie als stagiaire bij gemeente Zwolle en bleef hangen. Als functioneel beheerder is hij nu verantwoordelijk voor interne applicaties. ‘Het bevalt goed, ‘zegt Jaimy.
Lees meer

Wubbe-Jan Wieske

‘Ik houd de regie over mijn eigen leven en over ‘mijn’ wijk in Zwolle’

Wubbe-Jan Wieske was programmadirecteur bij Rabobank Nederland. Bepaald geen lullige baan, maar hij koos er bewust voor om uit de bancaire wereld te stappen en bij een gemeente te gaan werken.
Lees meer