Stage HBO SJD, MWD of SPH

Organisatie Gemeente Zwolle
Afdeling Team Leerplicht/RMC
Aantal uren per week 32 - 36 uur per week (stagejaar 2019 - 2020)
Sluitingsdatum 30 juni 2019

Dit zijn wij

Een natte voetenkaart voor klimaatadaptatie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.

Het team Leerplicht/Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) wil voorkomen dat jongeren voortijdig hun school/opleiding verlaten. Wij motiveren jongeren (en hun ouders) om in ieder geval een startkwalificatie te halen. Als naar school gaan (nog) niet kan, kijken we naar andere mogelijkheden, want thuis zitten draagt niet bij aan de ontwikkeling.

Dit ga je doen

Je ondersteunt het team Leerplicht-RMC. In het team is een open sfeer en vinden we ieders inbreng belangrijk. Ook die van jou. Je wordt niet in het diepe gegooid, maar loopt mee met collega’s, totdat je zelfstandig kunt werken.

Het werk is heel afwisselend. Je voert gesprekken om verzuim te voorkomen (preventief) met jongeren en ouders op het primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Als jongeren blijvend verzuimen en jonger zijn dan achttien jaar, grijpt de wet in (strafrecht). Hierover ga je in gesprek met jongeren en hun ouders. Dat is best heftig. Komt het tot een rechtszitting? Dan mag jij deze bijwonen.

Je krijgt een caseload (aantal cases), waarvan jij de regisseur bent. Je bewaakt de voorgang van het afgesproken traject. Daarbij werk je samen met ketenpartners, zoals scholen, sociale wijkteams, jongerenwerk en partners in de jeugdhulp.

Alle kansen dus om je te ontwikkelen in het motiveren, stimuleren, activeren en confronteren van jongeren en hun ouders. Je leert veel over onze afdeling, maar ook over onderwerpen, zoals jeugdhulp, onderwijs, strafrecht, de arbeidsmarkt en het samenwerken met verschillende disciplines. We horen ook graag van jou hoe wij ‘dingen’ kunnen verbeteren.

Dit ben jij

Je volgt een HBO opleiding (SJD, MWD of SPH). Het lijkt je leuk om op een afdeling te werken die zich met jongeren bezighoudt, want je hebt een passie voor jongeren.

Stagevergoeding

Als stagiair krijg je een stagevergoeding van € 350,- bruto bij een volledige werkweek van 36 uur als je stage langer duurt dan drie maanden.

Interesse?

App, bel of mail voor meer informatie met Daniël Meijerink, Teamleider sectie Leerplicht/RMC, 06 - 24 11 47 33 (d.meijerink@zwolle.nl), maar je kan alleen via de onderstaande sollicitatiebutton een korte motivatie en CV achterlaten.

solliciteer direct