Het verhaal van Annika van den Hoek

Hoe ben je met het loopbaantraject van Blik in aanraking gekomen? 

Ik kende Blik al goed omdat ik werk bij de afdeling HR als adviseur Leren & Ontwikkelen. Kennismaken was dus niet nodig!

Wat hoopte je ermee te bereiken?

Ik zou in januari 2024 boventallig worden vanwege financiële redenen. Daar was ik best teleurgesteld over. Tegelijkertijd heb ik die keuzes niet zelf in de hand. Wat ik wel in de hand heb zijn mijn eigen keuzes en mijn eigen werkgeluk. Ik ben daarom alvast op eigen initiatief naar Blik gegaan omdat ik wou handelen naar wat IK graag wou, ongeacht hoe het zou verder lopen in Zwolle.

Wat heeft het je opgeleverd?

Meer inzicht in wat ik dan wil! Gaandeweg het traject kwam ik er door een sollicitatie buiten de deur achter dat een baanswitch nu niet is wat ik wil. Met Eva als loopbaancoach hebben we het traject dan ook vooral gericht op zelfreflectie met het opstellen van een profiel met mijn waarden/drijfveren, mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten. Dat heeft me erg geholpen om terug te gaan naar wie ik ben, wat ik nodig heb en wat echt past bij mij qua werk. 

Wat voor tips zou je de collega’s mee willen geven naar aanleiding van jouw ervaring?

Gun jezelf die extra aandacht en hulp bij loopbaanvragen. Of ze nu een externe trigger hebben zoals bij mij of juist intern.

Februari 2024

Blik centrum voor loopbaan & talent bevindt zich in het Stadhuis van Zwolle:

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle 

Stuur voor contact met Blik een mail naar: blik@zwolle.nl

© 2024 Blik