Het verhaal van Anouk Douwes

Hoe ben je met het loopbaantraject van Blik in aanraking gekomen?

Ik was een jaar in dienst bij de gemeente als projectassistente toen ik een nieuwe collega aan het inwerken was. Door het inwerken en uitleggen kwam ik er eigenlijk zelf achter dat de functie als projectassistente toch niet helemaal voor mij was weggelegd. Je bent een jaar hard aan het werk om alles onder de knie te krijgen maar vond ik het nu ook echt leuk? Tijdens de introductiedagen kwam Blik al voorbij en dat heb ik onthouden. 

Wat hoopte je ermee te bereiken?

De gemeentelijke organisatie spreekt mij aan en daarom wilde ik ontdekken wat er dan binnen de gemeente beter bij mij zou passen. Er gebeurt zo veel binnen de gemeente dat er vast wel een andere leuke functie bestaat die beter bij mij past en waar ik energie van krijg. 

Wat heeft het je opgeleverd?

Door de TMA-analyse, 360 graden feedback, waarde onderzoek en vele fijne gesprekken met Rijk werd het langzaamaan duidelijk welke richting ik op ging. Ondertussen stuurde Rijk mij een “klus” als wijkmedewerker; Anouk, is dit niet wat voor jou? Daar heb ik direct op gereageerd. Ik ben nu aan het werk als wijkmedewerker! Dit werk past heel goed bij mij en ervaar veel werkplezier. Hoe leuk is dat?

Wat voor tips zou je de collega’s mee willen geven naar aanleiding van jouw ervaring?

Ik zou het iedereen aanraden; het is goed om 1 x in de zoveel tijd eens met jezelf aan de slag te gaan met waar je nu staat, wat je wilt en of je nog steeds doet wat je leuk vindt! Gewoon contact opnemen met Blik, je wordt er alleen maar wijzer van. 

Blik centrum voor loopbaan & talent bevindt zich in het Stadhuis van Zwolle:

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle 

Stuur voor contact met Blik een mail naar: blik@zwolle.nl

© 2024 Blik