Het verhaal van Woldi Beeftink

Woldi (36) is een collega van een Talentenregio-organisatie; ze werkt voor de gemeente Hattem. Woldi koos voor een loopbaantraject bij Blik. Daarna maakte ze een carrièreswitch: van beleidsadviseur Jeugd naar HR-adviseur. Lees hier haar verhaal!

Leuk om kennis met jou te maken, Woldi. Wil je wat meer vertellen over jezelf en je werk?

‘Mijn baan bij Hattem was leuk en afwisselend, maar toch kwamen de twijfels. Het was coronatijd. Door het thuiswerken werd ik teruggeworpen op de inhoud van mijn baan. Ik kwam erachter dat het werk dat ik deed niet langer werk was waar mijn vuurtje van binnen voor ging branden. Daarbij was ik ook op zoek naar een volgende stap in mijn loopbaan, maar ik had geen idee waar die volgende stap naartoe zou moeten leiden.’  

Je miste dus wat in je baan. Wat deed je toen je dit besefte?

  ‘Ik heb mijn twijfels besproken met mijn teamcoördinator. Ook ging ik in gesprek met een HR-adviseur van de gemeente Hattem. Deze adviseur wees mij op loopbaancentrum Blik.

In maart 2022 had ik een eerste kennismakingsgesprek met Rijk van Ark. Het klikte tussen ons. Ik voelde mij bij hem op mijn gemak. Ik had veel zin om te starten met het loopbaantraject, maar ik vond het ook spannend. Aan het begin van het traject had ik werkelijk geen idee waar het zou eindigen.’

Zo te horen ben je met een open Blik aan het traject begonnen. Hoe zag het traject eruit?

‘Mijn loopbaantraject bestond uit verschillende huiswerkopdrachten. Al deze opdrachten bespraken we tijdens coaching-gesprekken. Ik keek uit naar de gesprekken met Rijk. Het is leuk om samen met een professional na te denken over wie je bent, wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. De allereerste opdracht was ‘schrijf je eigen biografie’. Waar werd ik als kind blij van? Wat waren in mijn leven belangrijke keuzemomenten? Dit soort vragen kwam in deze opdracht aan bod.'

‘Eén van de leukste opdrachten vond ik de 360-graden feedback-opdracht. Ik vroeg mijn collega’s, man, zussen en vriendinnen om vragen over mij te beantwoorden. Wat kreeg ik een leuke reacties! Deze opdracht leverde naast zelfinzicht waardevolle gesprekken op.

Ook was er een opdracht waarbij ik vacatureteksten moest analyseren. Welke elementen uit de vacature spreken aan? Ik zocht eerst in de verkeerde hoek. Rijk hield mij een spiegel voor. Hij liet mij zelf ontdekken welke werkzaamheden wel of niet bij mij zouden kunnen passen.’

Wat fijn dat het traject jou zelfinzicht heeft gegeven. Hoe is het verder gegaan?

‘Ik merkte tegen het einde van het traject dat het HR-vakgebied mij aanspreekt. Ik ben daarom netwerkgespreken gaan voeren met mensen uit dit werkveld. Zo heb ik een HR-adviseur, een HR-beleidsmedewerker, een organisatieadviseur en een HR-projectleider allerlei vragen gesteld over de inhoud van hun werk. Het waren leuke gesprekken. Ik werd nóg enthousiaster over het vakgebied!

Daarna schreef ik een mobiliteitsplan. Daarin heb ik mijn kwaliteiten omschreven. Ook schreef ik mijn wensen op: welk soort werkzaamheden word ik blij van en welke werkomgeving past het beste bij me?

Vervolgens heb ik mijn ideaalsituatie beschreven: aan het werk als HR-adviseur of als beleidsadviseur HR en een opleiding volgen om kennis te krijgen van het HR-vak. Het traject eindigde voor mij dus met een duidelijk actieplan. Dit vind ik een pluspunt van het loopbaantraject bij Blik. Je sluit het traject af met een goed overwogen plan voor de toekomst’

En dan ligt je plan klaar. Wat gebeurde er toen?

‘Rijk heeft mij geholpen om de regie te nemen over mijn eigen loopbaan door uit te spreken wie ik ben, waar ik goed in ben en welk werk ik graag wil doen. 
Ik heb mijn profiel aan mijn teamcoördinator laten lezen. Ook ben ik in gesprek gegaan met de keteneigenaar van het team HR. Het is spannend om je kwetsbaar op te stellen, maar beiden reageerden enthousiast.

Nadat we afspraken hadden gemaakt over het afbouwen van mijn oude functie kon ik  starten als HR-adviseur. Mede door een organisatieontwikkeling kon het team HR wel een extra adviseur gebruiken. Daarnaast ben ik in september 2022 gestart met de opleiding Personeelsmanagement.

Tot nu toe ben ik heel blij met mijn keuzes. Ondanks dat het soms best ingewikkeld was, heb ik genoten van het loopbaantraject. De gemeente Hattem stimuleert talentontwikkeling en zelfregie. Ik ben blij dat ik bij een organisatie werk die met je meedenkt als je toe bent aan een volgende stap in je loopbaan.

De komende tijd ga ik ontdekken welke facetten van het brede HR-vak mij het meest liggen. En mochten er in de toekomst opnieuw twijfels komen, dan pak ik mijn mobiliteitsplan er weer bij! Of ik bel Rijk :)!’

Blik centrum voor loopbaan & talent bevindt zich in het Stadhuis van Zwolle:

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle 

Stuur voor contact met Blik een mail naar: blik@zwolle.nl

© 2024 Blik