Loopbaantraject

Zodra je je hebt aangemeld bij ons, nemen we contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. In dat gesprek maken we uiteraard kennis met elkaar en verkennen we je vraag verder. We onderzoeken wat we voor je kunnen betekenen en kijken of er een klik is.

Dat laatste is ook belangrijk, want als je aan de slag gaat, stel je je kwetsbaar op. Een open en prettige relatie is een voorwaarde voor onze samenwerking. Uiteraard zijn de gesprekken die we hebben vertrouwelijk.

In het loopbaantraject van Blik zetten wij vaak de Talenten Motivatie Analyse (TMA  ) in. Je gaat aan de slag met je biografie, onderzoekt welke (werk)waarden voor jou belangrijk zijn en je vraagt mensen om feedback. Ook verken je, als dat aan de orde is, interessante functies en organisaties door functie- en vacatureonderzoek en netwerkgesprekken.

Blended learning

Kies je voor Blik, dan zetten wij gedurende een aantal maanden verschillende opdrachten en instrumenten in die je verder op weg helpen. Het traject is een zogenaamd ‘blended-traject’: we hebben fysieke ontmoetingen én Teams-gesprekken en deze wisselen we af met coaching via de mail.

Dit laatste zorgt voor extra verdieping en het fijne is dat je de opdrachten op je eigen tijd in je eigen omgeving kunt doen. De duur van een traject varieert van een paar maanden tot een jaar. Het ligt helemaal aan jouw vraag, je situatie en natuurlijk ook wat je wilt en nodig hebt.

Afhankelijk van je vraag, onderzoek je tijdens je loopbaantraject wat je talenten en kwaliteiten zijn. Je ontdekt wat je (werk)waarden zijn, de werkzaamheden die je goed kunt en die je energie geven en welke organisaties en/of functies bij je passen. Ook wordt duidelijk wat je ontwikkeldoelen zijn en wat je eventueel verder nog te doen hebt om uiteindelijk je doel te bereiken.

Profiel maken

Uiteindelijk maak je zelf je profiel. Dit is een soort samenvatting van ‘jou’. Je kunt dit opschrijven, maar als je wilt, mag je het ook uitdrukken in beelden/foto’s/tekeningen of op welke andere wijze dan ook. Het gaat uiteindelijk om het verhaal, om jouw verhaal:

‘Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe ga ik dat bereiken?’

Eindgesprek

Het loopbaantraject sluiten we af met een eindgesprek. Indien gewenst kan jou leidinggevende hierbij aanwezig zijn. Je kunt hem of haar meenemen in het proces dat je doorgemaakt hebt, en eventueel vragen stellen of voorstellen bespreken voor het vervolg. Doe je dit gesprek liever zonder je leidinggevende? Dat kan ook. Het is jouw traject.

Zij gingen je voor

Lees hoe collega’s terugkijken op het loopbaantraject.

Blik centrum voor loopbaan & talent bevindt zich in het Stadhuis van Zwolle:

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle 

Stuur voor contact met Blik een mail naar: blik@zwolle.nl

© 2024 Blik