Coetsstraat tijdelijke Leefstraat

De Coetsstraat in Assendorp tussen de Van Ittersumstraat en het Assendorperplein was in de zomertvakantie tijdelijk een Leefstraat.

Een deel van de Coetsstraat was ingericht met kunstgras, planten- en bloemenbakken, straatmeubilair en speeltoestellen.

Juist in een zomervakantieperiode leven bewoners meer op straat, spelen kinderen vaker buiten en is er minder verkeer omdat veel inwoners met vakantie zijn en de scholen gesloten zijn. In een Leefstraat hebben buren meer contact met elkaar en ervaren zij hoe het is om te wonen met weinig verkeer in de straat, meer groen en meer leefruimte.

Nu zijn de spullen weer opgeruimd, maar de bewoners kijken terug op een geslaagde Leefstraattijd.

Artikel Het mysterie van de Coetsstraat

Verkeer en parkeren

De Leefstraat was voor het verkeer afgesloten met hekken en groen.

De parkeerdruk in Assendorp is hoog. Bewoners van de Leefstraat Coetsstraat hebben daarom meegedaan met de pilot Afstand Parkeren van de gemeente. Zij parkeerden de auto tijdelijk op het parkeerterrein aan de Van der Laenstraat.

Tweede pilot Leefstraat

De Coetsstraat was de tweede tijdelijke Leefstraat in Zwolle. De gemeente bepaalt na deze pilot in combinatie met de pilot Afstand Parkeren de uitrol van de tijdelijke Leefstraat voor de hele stad.

You Tube, De Leefstraat van Team Klimaat Actief

You Tube, Leefstraat in vogelvlucht

Straatactiviteiten

Voor inwoners die nu al een straatactiviteit willen organiseren zijn er mogelijkheden als de Kinderstraat, straatbarbecue zonder vergunning, plaatsen van speeltoestellen in de openbare ruimte of bijvoorbeeld het aanleggen van geveltuintjes tijdens burendag. Hiervoor kan contact opgenomen met de wijkbeheerder.