Consulent Budgetbeheer

Dienstverband 36 uur per week, tijdelijk voor 1 jaar
Werk-/denkniveau MBO+
Afdeling  Inkomensondersteuning, team Schulddienstverlening
Vacaturehouder Ron van Amen, (038) 4984423, r.van.amen@zwolle.nl.
Salaris Max. € 3.520,-
Sluitingsdatum 20 februari 2020

Economische topregio

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 128.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s.

Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze vernieuwende manier van samenwerken. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad. Een stad die haar bijdrage levert aan de ambitie van de regio om vierde economische topregio van Nederland te worden. Een stad waar iedereen meedoet en iedereen ertoe doet. Zó doen we dat in Zwolle.

De afdeling

De afdeling Inkomensondersteuning bevordert de financiële zelfredzaamheid van mensen in Zwolle en de regio. Uitgangspunt is dat de financiële situatie van de cliënt geen belemmering vormt voor werk, re-integratie en participatie. Wij benaderen mensen respectvol en gaan uit van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden.

Jij maakt deel uit van het jonge en gepassioneerde team Schulddienstverlening. Samen met collega’s werk je aan een caseload van ongeveer 850 cliënten in verschillende vormen van budgetbeheer.

Dit ga je doen

Een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden. Mensen die bij de schuldhulpverlening aankloppen hebben een flinke drempel moeten nemen en zijn vaak wanhopig. Wij zetten ons keihard in om hun financiën op de rails te krijgen.

Matrix team

We kennen verschillende vormen van budgetbeheer passend bij verschillende situaties. Afspraken met cliënten liggen vast in het plan van aanpak gemaakt door een collega consulent schulddienstverlening. Samen met een collega consulent budgetbeheer werk je nauw samen met alle disciplines die bij een dossier zijn betrokken. Dit noemen wij een matrix team. Jullie zijn goed ingevoerd in de dossiers en kennen je cliënten.

Binnen het vakteam van tien consulenten budgetbeheer, ondersteun je elkaar waar nodig en draag je bij aan de ontwikkeling van je specialisme.

Maken budgetplan

Het is belangrijk dat het inkomen van cliënten op orde komt en op orde blijft. Een budgetplan geeft inzicht en overzicht. Hoe gaan we dit budgetplan precies opstellen? Wat moet er aan wie worden betaald? En hoe gaan we zorgen dat de financiële situatie van de cliënt stabiel wordt en blijft?

Veel contact met cliënten

Je hebt veel contact met cliënten, maar ook met instanties, onder meer tijdens het telefonische spreekuur en via email. Je geeft hen informatie en krijgt informatie die je in het budgetplan verwerkt.

Daarnaast beheer je de budgetbeheerrekening van cliënten. Je wordt blij als je ziet dat mensen uit de problemen komen en op het goed pad blijven lopen.

Dit ben jij

Je hebt een MBO+ werk- en denkniveau, aanvullende gerichte cursussen gevolgd, veel feeling met financiën, kennis van financiële regelingen en ruim een jaar werkervaring als consulent budgetbeheer. Kennis van en ervaring met het klantvolgsysteem Allegro is een must en ervaring met MyCorsa een pré.  

Binnen de kaders van je werk, zie je altijd de mens achter de schuld en lever je maatwerk.

Het lukt je goed om mensen vriendelijk te woord te staan, maar je laat je niet makkelijk overtroeven.

Je bent een doordouwer en wilt het resultaat bereiken dat je voor ogen hebt. Het is fijn dat je binnen een gedreven team werkt en jullie écht samen zaken oplossen.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 3.520,- (maximum functieschaal 8 ) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?

Neem contact op met Ron van Amen, teamleider Schulddienstverlening, (038) 4984423, r.van.amen@zwolle.nl.

Solliciteren kun je alleen via onderstaande button.

solliciteer direct